322
Ο Κώστας Καραμανλής (φωτογραφία αρχείου) | Χρυσοχοϊδης Γρηγόρης / InTimeNews

Κώστας Αχ. Καραμανλής για άδειες οδήγησης: Παροιμιώδης η επιπολαιότητα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 19:57
Ο Κώστας Καραμανλής (φωτογραφία αρχείου)
|Χρυσοχοϊδης Γρηγόρης / InTimeNews

Κώστας Αχ. Καραμανλής για άδειες οδήγησης: Παροιμιώδης η επιπολαιότητα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 19:57

Η είδηση έλεγε ότι οι οδηγοί άνω των 74 χρόνων, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους, με νέα εξέταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, οι ηλικιωμένοι οδηγοί πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους και μάλιστα να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία κάθε τρία χρόνια, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν. Οσοι είναι πάνω από 80 ετών πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.

Τώρα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με εγκύκλιό του, έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, οι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδοµήντα τεσσάρων ετών και υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας -µετά την 30ή/8/2018- αίτηση και τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης µέχρι την 31η Δεκεµβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν µέχρι την ηµεροµηνία προγραµµατισµού της δοκιµασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συµπεριφοράς.

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή αυτή την εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες άνω των 70 ετών, αξίζουν τον σεβασμό μας. Οχι  τη μια να τους αντιμετωπίζουν ως βάρος στο Ασφαλιστικό, που “θα σβήσει με  το πέρασμα του χρόνου”, και την άλλη ως εν δυνάμει απειλή στο οδικό δίκτυο. Φαίνεται, όμως, πως στην κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνονται αυτό. Κι επιπλέον, πιστεύουν ότι η επιπολαιότητα διορθώνεται… με περισσότερη  επιπολαιότητα».

Ο βουλευτής σημειώνει επίσης: «Αφού πρώτα, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, αποφάσισαν αυθαίρετα ότι όλοι όσοι φτάνουν τα 74 χρόνια πρέπει να δώσουν νέες εξετάσεις για την άδεια οδήγησης, πληρώνοντας οι ίδιοι το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος, τώρα, με εξίσου αυθαίρετο και επιπόλαιο τρόπο, αποφάσισαν ότι οι άδειες οδήγησης που έληξαν παρατείνονται… με μια απλή εγκύκλιο!

»Είναι πια παροιμιώδης η επιπολαιότητα αλλά και η αδυναμία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ανταποκριθούν με στοιχειώδη σοβαρότητα στα καθήκοντά τους», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...