198
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος καταθέτει στη Βουλή το επίσημο κείμενο του συντάγματος της ΠΓΔΜ | IntimeNews

Κατατέθηκε το επίσημο κείμενο του συντάγματος της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 19:17
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος καταθέτει στη Βουλή το επίσημο κείμενο του συντάγματος της ΠΓΔΜ
|IntimeNews

Κατατέθηκε το επίσημο κείμενο του συντάγματος της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 19:17

Το απόγευμα της Τετάρτης, και μετά την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε στη Βουλή το επίσημο κείμενο του συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Πρόκειται για το συνταγματικό κείμενο που ισχύει σήμερα, χωρίς τις τροποποιήσεις, για τις οποίες πάντως η Βουλή έχει λάβει γνώση με τη ρηματική διακοίνωση. Είναι η συνταγματική πρακτική στην ΠΓΔΜ που επιβάλλει οι τροποποιήσεις να μην ενσωματώνονται αλλά να παρατίθενται στο τέλος του κειμένου, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Μολονότι έδωσα διευκρινίσεις, για τον Τύπο με τον οποίο γίνονται οι συνταγματικές αναθεωρήσεις στη γείτονα χώρα, ότι δηλαδή δεν ενσωματώνονται και δεν κωδικοποιούνται, εξακολουθεί η ΝΔ να εγείρει θέμα ενόψει του του ότι χθες δεν είχα επίσημο κείμενο του συντάγματος. Καταθέτω λοιπόν, για τα πρακτικά, το επίσημο κείμενο του συντάγματος της ΠΓΔΜ όπου φαίνεται και αποδεικνύεται ότι η συνταγματική πρακτική που ακολουθείται στη χώρα αυτή, είναι να μην ενσωματώνονται και να μην κωδικοποιούνται οι αναθεωρήσεις στο κείμενο αλλά να παρατίθενται στο τέλος του ιστορικού κειμένου που παραμένει αναλλοίωτο.

Μολονότι επίσης το έχω πει πολλές φορές το επαναλαμβάνω επειδή βλέπω να διαστρεβλώνεται. Εχω καταθέσει και το σύνολο των συνταγματικών τροποποιήσεων σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών που περιλαμβάνεται στη ρηματική διακοίνωση», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.