417
Καταστήσαμε πλεονασματικό τον ελλειμματικό Δήμο Αθηναίων, λέει ο Γιώργος Καμίνης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καμίνης: «Επικοινωνιακή η αντιμετώπιση των κορυφαίων ζητημάτων από την κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 23:12
Καταστήσαμε πλεονασματικό τον ελλειμματικό Δήμο Αθηναίων, λέει ο Γιώργος Καμίνης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καμίνης: «Επικοινωνιακή η αντιμετώπιση των κορυφαίων ζητημάτων από την κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 23:12

Συνέντευξη «εφ’ όλης της ύλης» έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την Παρασκευή, στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ.

Αναφέρθηκε σε όλη την τρέχουσα επικαιρότητα, επικεντρώνοντας σε μείζονος σημασίας θέματα όπως είναι οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, η Συνταγματική Αναθεώρηση, το «Μακεδονικό», κ.ά.

Ειδικά για αυτά τα τρία, ο κ. Καμίνης είπε ότι η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει συναίνεση, τα ανοίγει στο «παρά πέντε» των εκλογών, «προσδοκώντας μόνο επικοινωνιακά οφέλη».

Διακριτοί ρόλοι

Υποστήριξε ότι «ο επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το ζήτημα των σχέσεων με την Εκκλησία, δίνει τροφή σε αντιδραστικούς κύκλους και περιθωριοποιεί προοδευτικά κομμάτια της, όπως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας» και τάχθηκε υπέρ των διακριτών ρόλων Κράτους και Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στον υποχρεωτικό πολιτικό γάμο, στον υποχρεωτικό πολιτικό όρκο, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουμε όλα τα θέματα μαζί.

Στην επόμενη Βουλή

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος είναι το πελατειακό σύστημα, ενώ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είπε ότι πρέπει «να δώσουμε την ευκαιρία στην επόμενη Βουλή, με την ασφαλιστική δικλίδα των 180, δηλαδή ευρεία συναίνεση, να αναθεωρήσει διατάξεις που οι πολιτικές δυνάμεις θεωρούν ότι πρέπει να αναθεωρηθούν».

Συγκλίνοντας στην πρόταση της ΝΔ, πρότεινε να ψηφίσει η ΝΔ τις προτεινόμενες από την κυβέρνηση αναθεωρητέες διατάξεις και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές της ΝΔ, και στην επόμενη Βουλή να προχωρήσει η Αναθεώρηση με ευρεία συναίνεση 180 βουλευτών.

Η ποιότητα προέχει

Για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, είπε ότι δεν έχει αντίρρηση για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, «αλλά κύρια προτεραιότητά μας στο Κίνημα Αλλαγής είναι η αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών στα δημόσια πανεπιστήμια. Η ΝΔ έχει αναγάγει την αναθεώρηση του άρθρου 16 σε ιδεοληψία» πρόσθεσε.

Σοσιαλδημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, υπογράμμισε πως «άλλο οι δημόσιες σχέσεις των ευρωπαίων σοσιαλιστών με ένα κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλο η πραγματική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεργάζεται με την πιο λαϊκίστικη Δεξιά, με τη σοσιαλδημοκρατία και τη δημοκρατική Κεντροαριστερά».

Πλεόνασμα στον δήμο

Μιλώντας για το έργο του στο δήμο σημείωσε ότι «την ώρα που η χώρα χρεοκοπούσε, εμείς μετατρέψαμε το έλλειμμα των 48 εκατ. σε πλεόνασμα 21,7 εκατ. ευρώ, μειώνοντας κατά 20% τα τέλη και εξοφλώντας τους προμηθευτές, μειώσαμε τον τραπεζικό δανεισμό κατά 50% και εξασφαλίσαμε κοινοτικούς πόρους 200 εκατ. ευρώ».

Επιθυμία, η Ευρωβουλή

Τέλος, και όσον αφορά τις προσωπικές του επιλογές μετά τη λήξη της θητείας του στον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, όμως η απόφαση θα ληφθεί έπειτα από συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...