199
| Nick Paleologos / SOOC

Η Αλέκα σκοράρει

Λίνα Παπαδάκη Λίνα Παπαδάκη 11 Ιουλίου 2014, 00:20
|Nick Paleologos / SOOC

Η Αλέκα σκοράρει

Λίνα Παπαδάκη Λίνα Παπαδάκη 11 Ιουλίου 2014, 00:20

Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα αγαπάει το ποδόσφαιρο. H Αλέκα Παπαρήγα όσο αυστηρή και άτεγκτη κι αν είναι στην γραμμή του ΚΚΕ, τόσο απελευθερωμένη παρουσιάζεται σε ανεπίσημες δημόσιες συζητήσεις.

Μια γυναίκα που ποτέ δεν υποκρίθηκε κάτι άλλο από τον εαυτό της: πιστή στο δόγμα του κόμματος αλλά και στο αρχέτυπό της. Ένας κανονικός άνθρωπος της καθημερινότητας που τα βράδυα που δεν έχει κομματική δουλειά, μαγειρεύει στο μικρό της διαμέρισμα περιμένοντας να αρχίσει το ματς.

Μια θεία μου οργισμένη Κνίτισσα απ’ το Άργος, περιγράφει κάθε φορά, και γελάει, το σκηνικό λίγα χρόνια πριν με γυναίκες της Αργολίδας περήφανες που στην ταβέρνα θα φιλοξενούσαν την Γενική Γραμματέα και θα μάθαιναν από πρώτο χέρι λεπτομέρειες για τα πολιτικά και τα κομματικά. Αυτή το βράδυ εκείνο σταυροχεριασμένη -σχεδόν αγανακτισμένη- αναστέναζε για το πότε θα παντρευτεί η κόρη της. Η μαμά είναι μαμά σε όποια θέση κι αν κάθεται.

Το πρόσφατο σχόλιό της για το Μουντιάλ, δεν είναι που επανέφερε στα ειδησεογραφικά σχόλια το γεγονός ότι η Παπαρήγα ξέρει κι από μπάλα, είναι που υπενθυμίζει σε μια χολωμένη πολιτικά περίοδο ότι κάποιοι άνθρωποι άστραψαν με το ήθος τους και τον συμπαγή τους χαρακτήρα. Ούτε των τύπων χαμόγελα ούτε γλυκές πιαρίστικες ατάκες. Κανονικότητα και ανωτερότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...