561
Οι ερωτήσεις Καμμένου, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, έφεραν την απάντηση από την Εισαγγελέα | Nikos Libertas / SOOC

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου προς Καμμένο: «Δεν έχουμε συγκαλύψει κανέναν»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2016, 18:47
Οι ερωτήσεις Καμμένου, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, έφεραν την απάντηση από την Εισαγγελέα
|Nikos Libertas / SOOC

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου προς Καμμένο: «Δεν έχουμε συγκαλύψει κανέναν»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2016, 18:47

«Δεν έχουμε παραλείψει κάτι, ούτε συγκαλύψαμε κάποιον ή κάποιους», τονίζει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Αυτό υπογραμμίζει, ανάμεσα στα υπόλοιπα, μέσω ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ο Πάνος Καμμένος, την Τρίτη, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά, ανέφερε ότι οι υποθέσεις τής Marfin, της Siemens και των υποβρυχίων καλύπτονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε στη Βουλή: «Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται µε οµόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύµφωνα µε έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλµα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κυρία Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στη Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;».

Η κυρία Κουτζαμάνη, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της. Ταυτόχρονα, σημειώνει πως το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojast δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, αναφέρεται:

«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους.

Το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojast (το αποκληθέν ως “κοινό register”) ανήκει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτημα δια τού κατά τόπον αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών και όχι στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κ. Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας μέλος στη Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι πρώτες δυο στις 8.9.2008 και 26.7.2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21.4.2015».

Επομένως, καταλήγει η ανακοίνωση, «ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust».

Δείτε εδώ την ανακοίνωση

Πάνος Καμμένος: «Πρωτοφανής για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωση»

Για «πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωση Τύπου» έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Καμμένος.

«Με μία πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωση Τύπου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Κουτζαμάνη απάντησε στη χθεσινή αναφορά μου στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της Eurojust και για τις τρεις δικογραφίες των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου που δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους στο σύστημα Eurojust από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, καταλόγισε στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη ότι «παρέλειψε να πει το σημαντικότερο, ότι αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της κυρίας Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Ανοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους».

«Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε για τον εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...