603
|

Είμαι κι εγώ υποψήφιος Πρόεδρος!

Είμαι κι εγώ υποψήφιος Πρόεδρος!

Σήμερα, είναι μια ιστορική ημέρα για την Ν.Δ. –και κατ επέκταση, για το Εθνος.
Διότι, όπως ανακοίνωσα πρώτα στους στενούς μου συγγενείς, αποφάσισα να διεκδικήσω, ως ίσος ανάμεσα σε ίσους, την ηγεσία της Ν.Δ. Θέλω μάλιστα να διαδώσω εμπιστευτικά ότι την απόφαση μου αυτή δεν γνωρίζει απλώς, αλλά στην ουσία ενεθάρρυνε, και ο μονίμως απερχόμενος ηγέτης της παρατάξεως. Οπως την ενεθάρρυνε και ο άλλος, ο Πρώτος, που μας κοιτάζει με αυστηρότητα από ψηλά.
Είναι πάντως θλιβερό, ότι αμέσως μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας μου έχει ήδη αρχίσει η εκστρατεία υπονομεύσεως της από κρυφούς μηχανισμούς και διαπλεκόμενα –με πρώτο, δυστυχώς, το protagon.gr.

Οφείλω λοιπόν να διευκρινήσω κατηγορηματικά:
1. Ισχυρίζονται, οι δόλιοι αυτοί μηχανισμοί, ότι οι προθεσμίες έχουν προ πολλού εξαντληθεί, και το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει υποψηφιότητες της «τελευταίας στιγμής». Η αλήθεια, βέβαια, είναι άλλη: Οτι το καταστατικό του κόμματος μεταβάλλεται καθημερινώς κατά το δοκούν, ακολουθεί τις επιθυμίες των υποψηφίων και τα τηλεοπτικά παράθυρα, και δεν βλέπω σε τι θα πείραζε μια ακόμα αλλαγή του. Κανείς δεν γνωρίζει άλλωστε ποιός είναι ο αρμόδιος για τις διαδικασίες: Η οργανωτική επιτροπή, τα άρθρα του καταστατικού, το συνέδριο, η οι συνυποψήφιοι μου; Η απάντηση, που δίδω, είναι κατηγορηματική και υπερήφανη: Αρμόδιος είναι μόνον ο Ελληνικός λαός -και κατ επέκταση, οι στενοί μου συγγενείς- που μας κρίνει όλους.

2. Οι διαπλεκόμενοι ισχυρίζονται, και μάλιστα με έμφαση, ότι ουδέποτε εψήφισα Ν.Δ. Με την ειλικρίνεια, που πρέπει να χαρακτηρίζει τον μελλοντικό ηγέτη της παρατάξεως, απαντώ, επίσης με έμφαση: Είναι αλήθεια. Είμαι όμως βέβαιος ότι το ίδιο έπρατταν, χρόνια τώρα, και οι τρείς συνυποψήφιοι μου. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να πέσει Εκείνος, για να ανέβουν εκείνοι. Το ίδιο μάλιστα –έχω την υποψία- έπραττε και Εκείνος, αφού καιρό τώρα σκόπευε να αποδράσει. Η δική μου θέση είναι διαυγής: Επιθυμούσα να πέσει και Εκείνος, και εκείνοι.

3. Λένε ακόμα – και σε αυτό, πρέπει να πώ, ότι έχουν κάποιο δίκηο- ότι δεν εγγυώμαι την ενότητα της παρατάξεως. Η σκέψη μου ωστόσο είναι απλή: Οτι για να ανασυντεθεί η Ν.Δ., πρέπει πρώτα να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Σε ωφεληθέντες και πικραμένους, σε αρχηγίσκους και οπαδούς, σε κατήγορους και ενόχους, σε νόμιμους και ηθικούς –όπως έδειξε η ιστορία, δεν συνέπεσαν ποτέ τα δύο.
Οι συνυποψήφιοι μου λοιπόν επικαλούνται την ενότητα, που όπως φάνηκε προεκλογικά οδηγεί σε αφόρητη πλήξη, κι εγώ την διάλυση, που παρέχει άφθονη ελπίδα.

Τα ψέμματα λοιπόν τελείωσαν: Είμαι από σήμερα υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ. Εστειλα μάλιστα στην αρμόδια επιτροπή ένα εκτενές και ταπεινό βιογραφικό -τι σπουδές, τι βραβεία, τι εμπειρία! Συνειδητοποίησα όμως γρήγορα ότι αυτό προοριζόταν για άλλο κόμμα, και το απέσυρα για καλύτερες μέρες. Οπως εκείνο, το κόμμα, έπραξε με την απόσυρση των αυτοκινήτων.

Οσο για τους λόγους, που με οδήγησαν στην δραματική αυτή απόφαση, να διεκδικήσω την ηγεσία της Ν.Δ., διαβεβαιώνω τους στενούς μου συγγενείς -και, κατ επέκταση, το Εθνος- ότι δεν οφείλονται σε προσωπική φιλοδοξία μου. Εγώ την φωνή του ταλαίπωρου πολίτη άκουσα, τον κατεστραμμένο άνθρωπο συμπόνεσα, που διαπιστώνει ότι:

Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο.

Aλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Aς φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό..

Τώρα, που ο τέταρτος καλός δημιουργήθηκε από τους θεούς, και μάλιστα θα νικήσει νίκη περιφανή, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Το κόμμα –και, κατ επέκταση, οι στενοί μου συγγενείς- σώθηκαν. Το μόνο που με ανησυχεί είναι οτι όποιο από τα μέλη, τους φίλους η τους περαστικούς, επιθυμεί να ψηφίσει, πρέπει να δηλώσει ότι αποδέχεται «τις αρχές και τις αξίες» της παράταξης. Αυτές όμως δεν είναι γνωστές στους ψηφοφόρους, και όπως μπορώ να βεβαιώσω ούτε στους υποψηφίους.

Και συζήτηση στο Forum έχουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News