312
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι | IntimeNews

Δένδιας: «Η κυβέρνηση ασκεί δραστήρια εξωτερική πολιτική»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2021, 13:30
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι
|IntimeNews

Δένδιας: «Η κυβέρνηση ασκεί δραστήρια εξωτερική πολιτική»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2021, 13:30

Αρκετές συναντήσεις και διπλωματικές επαφές θα έχει και τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με εκπροσώπους κρατών της περιοχής στον απόηχο της επεισοδιακής συνέντευξης με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» επεσήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δυο ανδρών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.

«Ήταν μια ευκαιρία που [σ.σ. ο πρόεδρος Μένφι] βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Mένφι με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου» τόνισε ο ΥΠΕΞ.

«Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Καλό Σαββατοκύριακο, σας ευχαριστώ πολύ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση και με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...