274
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης | INTIMEnews

Μπακογιάννης: Σιγά μην κόψουμε και σύνταξη στον Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 11:05
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
|INTIMEnews

Μπακογιάννης: Σιγά μην κόψουμε και σύνταξη στον Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 11:05

Στο εξοργιστικό του αιτήματος Κούρτοβικ (της συνηγόρου του εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα) να αλλάξει ο νόμος έτσι ώστε ο πολυισοβίτης πελάτης της να παίρνει άδειες από τη φυλακή, αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Είχε το θράσος να ζητήσει από τη Βουλή των Ελλήνων να περάσει φωτογαφική διάταξη για να αφεθεί ο Κουφοντίνας ελεύθερος. Σε λίγο θα μας ζητήσουν να του κόψουμε και σύνταξη» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων σε δηλώσεις του στον «ΘΕΜΑ FM 104,6»,χαρακτηρίζοντας «απίθανη» τη δήλωση της Ιωάννας Κούρτοβικ με την οποία αξίωνε την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Με αφορμή εξάλλου τις διαδηλώσεις συμπαράστασης στον τρομοκράτη της «17Ν», ο κ. Μπακογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τους έχει αφήσει χώρο και χρόνο να απειλούν».

«Αυτό, όμως,» σημείωσε, «δένει με ένα γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί στην Αθήνα», για να μεταφέρει την προσωπική του εμπειρία από τις περιοδείες του στην πρωτεύουσα.

«Σε όποια γειτονιά πάω εισπράττω ένα μήνυμα αγωνίας ‘δεν πάει άλλο’», τόνισε και μοιράστηκε την μαρτυρία γονέων που λένε ότι «τα φροντιστήρια κλείνουν στις 8 το βράδυ γιατί ανησυχούμε αν τα παιδιά μας να κυκλοφορούν τη νύχτα».

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της δημοτικής αστυνομίας, ο ρόλος της οποίας – όπως είπε- δεν είναι μόνο εισπρακτικός.

Εν όψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από τους ψηφοφόρους τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση: «Οπως τα έχει κάνει ο Τσίπρας με την απλή αναλογική , στο πρώτο βγαίνει το δημοτικό συμβούλιο και στο δεύτερο ο δήμαρχος και γι’ αυτό ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση για να να έχουμε τη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο να αλλάξουμε τα πράγματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...