301
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στην εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Νοέμβριο | INTIMEnews

Ανδρουλάκης σε Φώφη: Οχι σε μετεκλογικό συνέδριο για τη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2019, 13:02
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στην εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Νοέμβριο
|INTIMEnews

Ανδρουλάκης σε Φώφη: Οχι σε μετεκλογικό συνέδριο για τη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2019, 13:02

Παράλογη χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την πρόταση για τη διενέργεια  συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ μετά τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι του κόμματος στην κυβέρνηση.

Απορρίπτοντας την σχετική πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και υποψήφιος με ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη  στον News 24/7, ότι «η στάση μας πρέπει να εξαρτάται από το ποσοστό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να προαποφασίσουμε, αλλά να εξαρτάται η μετεκλογική μας συμπεριφορά από το εκλογικό ποσοστό μας».

«Ένα μεγάλο ποσοστό είναι οπωσδήποτε διψήφιο», διευκρίνισε. Γι’αυτό, τόνισε, «αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος δεν συζητάμε συγκυβέρνηση αν έχουμε μικρό ποσοστό, για να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς».

«Δεν μπορεί να γίνει έκτακτο συνέδριο μέσα σε τρεις μέρες μετεκλογικά, ούτε κομματικό δημοψήφισμα. Αυτό είναι παράλογο. Στο συνέδριο αποφασίσαμε ότι θα γίνει μια δημοκρατική διαδικασία, μπορεί να συγκληθούν τα κομματικά όργανα», αντέτεινε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια δημιουργίας προοδευτικού μετώπου, υπογράμμισε ότι «σε εθνικό επίπεδο δεν ισχύει η προσπάθεια για προοδευτικό μέτωπο» και αυτό διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεντροαριστερά».

Οσον αφορά την εκλογική επίδοση του ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες ευρωεκλογές, εκτίμησή του ήταν ότι θα εκλέξει «σίγουρα δύο ευρωβουλευτές, μπορεί και τρεις».

Στο σημείο αυτό της συνέντευξής του ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο, παρά το γεγονός όπως είπε, ότι «η στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο».

Ερωτηθείς τέλος για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με το όνομα με το οποίο θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές το κόμμα του,  επανέλαβε ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι μία συμμαχία», αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται». «Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται το 95% αυτής της προσπάθειας. Κρατάμε τα θετικά και εύχομαι να μάθουμε από τα λάθη μας», συμπλήρωσε με νόημα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...