398
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην συνέντευξη του στο Open | YouTube/Open

Ανδρουλάκης για πρόταση μομφής: Σωσίβιο Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 19:58
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην συνέντευξη του στο Open
|YouTube/Open

Ανδρουλάκης για πρόταση μομφής: Σωσίβιο Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 19:58

«Είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετούμενος έτσι για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στην πρόταση μομφής που υπέβαλε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (εδώ).

«Η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι ηγείται μιας κυβέρνησης με τεχνοκρατική επάρκεια, δεν στέκει και αυτό απεδείχθη περίτρανα» είπε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης στην συνέντευξή του στο Open εξηγώντας ωστόσο ότι: «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα».

«Εμείς δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν θα μπούμε σε καμία συζήτηση με τα παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Ο Τσίπρας είπε ότι θεωρεί αδιανόητο να ζητήσει εκλογές λόγω των νεκρών από κορονοϊό και τότε είχαμε 50 νεκρούς. Τώρα με πάνω από 100 νεκρούς τι άλλαξε;» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς μάλιστα για το εάν υπάρχουν περιθώρια σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Πήρα εντολή από 270 χιλιάδες να ανανεώσω και να δυναμώσω την παράταξή μας, συνεχίζοντας αυτόνομη πορεία. […] Ο ελληνικός λαός θέλει προτάσεις για να αλλάξουν τα πράγματα».

Ο ίδιος πάντως επέμεινε ότι το ΚΙΝΑΛ θα υποστηρίξει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αλλά την ίδια ώρα δεν ζητάει εκλογές.

«Θα μας συνέφερε να γίνουν εκλογές αύριο το πρωί. Αλλά εμείς έχουμε προτεραιότητες. Και σίγουρα προτεραιότητα μας δεν είναι το κομματικό συμφέρον. Πάνω απ’ όλα είναι το δημόσιο συμφέρον. Είναι αδιανόητο και ανήθικο να ζητήσουμε τώρα εκλογές», είπε, για να στρέψει τα βέλη του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι με την πρόταση δυσπιστίας προσφέρει τελικά σωσίβιο στην κυβέρνηση.

«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλη στρατηγική. Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα που βελτιώνουν μέσω του προγράμματος μας, τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο κ. Τσίπρας από τη μια ζητάει εκλογές και από την άλλη, την Κυριακή το βράδυ, το πιθανότερο σενάριο είναι, να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης. Μήπως τελικά δεν θέλει εκλογές για τους δικούς του λόγους;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία, λέγοντας: «Είναι αδιανόητο να χαλαρώνουν τα μέτρα με τόσους θανάτους. Σε άλλα κράτη επειδή έχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και χαμηλό βαθμό θανάτων είναι λογικό να χαλαρώνουν τα μέτρα. Η κυβέρνηση κηρύττει το τέλος της πανδημίας, αλλά τελικά πληρώνουμε ένα ακριβό τίμημα».

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση «γνώριζε από ημερών την κακοκαιρία και απεδείχθη απολύτως απροετοίμαστη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...