214
Aλέξης Τσίπρας και Ολαφ Σολτς χαμογελούν στην κάμερα | twitter.com/PrimeministerG

Αυτά ζήτησε ο Σολτς από τον Τσίπρα – τι θα γίνει με τις συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 10:05
Aλέξης Τσίπρας και Ολαφ Σολτς χαμογελούν στην κάμερα
|twitter.com/PrimeministerG

Αυτά ζήτησε ο Σολτς από τον Τσίπρα – τι θα γίνει με τις συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 10:05

Η χρυσή τομή για το «αγκάθι» της περικοπής της συντάξεων εν όψει Eurogroup, φαίνεται να βρέθηκε τελικά στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Η λύση στην οποία κατέληξαν οι κ.κ. Τσίπρας και Σολτς φέρεται να εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο πλευρών. Από τη μία ο Πρωθυπουργός πήρε το πολυπόθητο «Ja» για τη «διάσωση» της συντριπτικής πλειονότητας των συνταξιούχων (από τις περικοπές που ψήφισαν οι ίδιοι οι βουλευτές του μαζί με αυτούς του συγκυβερνήτη του, Πάνου Καμμένου) και από την άλλη το Βερολίνο αποφεύγει να εμφανιστεί και πάλι ως «υπεύθυνο» για ένα ακόμα «ψαλίδι» στις συντάξεις των καθημαγμένων Ελλήνων, στο δρόμο για τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Σολτς στο Βερολίνο, το επικρατέστερο σενάριο είναι να εφαρμοστεί τελικά η μείωση μόνο στις υψηλές συντάξεις και να μην περικοπούν οι χαμηλές ώστε να μην πληγούν (ξανά) οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σολτς φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία του Βερολίνου για  μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου όπως τονίστηκε, να αναθερμανθεί η ελληνική οικονομία.

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Euroworking Group και ακολουθεί το κρίσιμο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου, από το οποίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φιλοδοξεί να πάρει το  «πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...