481
Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Λοβέρδος. Κάποια από αυτά που είπαν στη συζήτηση για τη συνεπιμέλεια προκάλεσαν τουλάχιστον αμηχανία | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Πολιτικά απόνερα στη ΝΔ για τη συνεπιμέλεια: Αναταράξεις για Τσιάρα και Λοβέρδο

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 13:00
Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Λοβέρδος. Κάποια από αυτά που είπαν στη συζήτηση για τη συνεπιμέλεια προκάλεσαν τουλάχιστον αμηχανία
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Πολιτικά απόνερα στη ΝΔ για τη συνεπιμέλεια: Αναταράξεις για Τσιάρα και Λοβέρδο

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 13:00

Μπορεί το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια να ψηφίστηκε στη Βουλή –όπως ψηφίστηκε, με αποχή της αντιπολίτευσης και δύο ηχηρά «όχι» από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτές Επικρατείας και Α’ Αθηνών της ΝΔ αντίστοιχα– αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αναταράξεις που αυτό προκάλεσε εντός της κυβερνητικής παράταξης πέρασαν.

Από τη μία είναι τα όσα απαράδεκτα είπε ο κυβερνητικός βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι ένας άνδρας που δέρνει τη γυναίκα του μπορεί να είναι καλός γονιός, θέση που προκάλεσε αμηχανία στους συναδέλφους του και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας του ζήτησε να ανασκευάσει, αλλά ο κ. Λοβέρδος δεν το έκανε όπως θα περίμενε κανείς –κατήγγειλε απλώς διαστρέβλωση και απομόνωση των λεγομένων του από «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ», όμως διαστρέβλωση δεν υπήρξε, παρά μόνο απομόνωση. Οπως εξάλλου έγραψαν τα «Νέα», στο Μέγαρο Μαξίμου «θεώρησαν άτυχη την αρχική αποστροφή του στη Βουλή, αλλά κατά τα λοιπά σχόλιο ουδέν. Τα προβλήματα, όπως σχολίαζαν αρμόδιες πηγές, είναι σοβαρότερα – από τον Λοβέρδο, ενδεχομένως, εννοούσαν…», έγραψε χαρακτηριστικά ο «Μικροπολιτικός». Ακόμα και ο Αδωνις Γεωργιάδης, που έχει κάνει τη διαδρομή του στον άγριο κόσμο των social media, παραδέχτηκε πως η φράση του κ. Λοβέρδου ήταν «αναμφίβολα ατυχής και λανθασμένη».

Ζήτημα όμως υπάρχει και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος έφερε το επίμαχο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή. Ο λόγος ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε τις ενστάσεις που διατυπωσαν εξ αρχής η κυρία Γιαννάκου και η κυρία Κεφαλογιάννη, τις οποίες έσπευσε δημοσίως να αποδώσει σε «προσωπικά τους βιώματα», υποβαθμίζοντας τις θέσεις τους.

Η κυρία Γιαννάκου ήδη από την Τετάρτη είχε πει στη Βουλή, απευθυνόμενη προς τον κ. Τσιάρα. «Κατηγορήσατε όλους όσοι κάναμε προτάσεις, ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το συμφέρον του παιδιού και πως παίρνουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου γονέα. Τη Δευτέρα βέβαια ήταν το αποκορύφωμα. Στο ραδιόφωνο “Πρώτο Θέμα” κατηγορήσατε εμένα και την κυρία Κεφαλογιάννη πως οι ενστάσεις μας προέρχονται από προσωπικά βιώματα. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας κύριε υπουργέ, αλλά μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Οι ενστάσεις μας προέρχονται από την κοινή λογική και τη γνώση της επιστήμης. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ, θέλω να σας πω ότι έχω εκπλαγεί ειλικρινά. Διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας εσείς, αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους».

Και την Παρασκευή, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ έδωσε συνέχεια. Σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» η κυρία Γιαννάκου χαρακτήρισε «θλιβερά» τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε: «Δεν δόθηκε καμία εξήγηση από τον υπουργό και αναρωτιέμαι θα έκανε τις ίδιες παρατηρήσεις για έναν άνδρα;».

Οι χειρισμοί του κ. Τσιάρα δεν πέρασαν απαρατήρητοι ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστικό πως από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού σχολίασαν αναφορικά με τα λεγόμενα του υπουργού προς την κυρία Γιαννάκου ότι «δεν έπρεπε να πει τέτοιες κουβέντες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...