501
Τσίπρας και Καμμένος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Πόλεμος» Τσίπρα – Καμμένου με «ψυχρούς εκτελεστές», «ζητιάνους» και στίχους Καβάφη

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 19:52
Τσίπρας και Καμμένος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Πόλεμος» Τσίπρα – Καμμένου με «ψυχρούς εκτελεστές», «ζητιάνους» και στίχους Καβάφη

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 19:52

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που περίμεναν άπαντες από τη σημερινή σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ήταν η ομιλία του Πάνου Καμμένου που βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αν όχι και του κόμματός του.

Ηταν αναμενόμενο ότι ο κ. Καμμένος θα εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Ετσι και έγινε.

«Μετά από μία συνεργασία τεσσάρων ετών, εκτελέστηκα. Εγκλημά σας, κύριε πρωθυπουργέ. Δικό σας» είπε με το γνωστό του ύφος ο πρώην υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Καταργείτε την ΚΟ των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο» είπε, προσθέτοντας πως «δεν παρακαλάμε και ούτε θα το κάνουμε. Ούτε κλαίμε. Δεν θέλουμε την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. Δεν αποδέχομαι όμως εκείνους που μεταπηδούν στην κυβερνητική πλειοψηφία».

«Σε λίγα λεπτά θα καταθέσω τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου» είπε στην συνέχεια.

«Εγώ, κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχω χτίσει γέφυρες με τη διαπλοκή. Εγώ αν φύγω θα πάω σπίτι μου» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας πως «η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά όμως. Και δεν υπάρχει στην προγραμματική μας συμφωνία». «Θα έπρεπε όμως να σέβεστε αρχές και ιδέες από τη στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Απάντηση Τσίπρα με… στίχους του Καβάφη

«Είμαι εδώ», απάντησε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου στη Βουλή ότι τον «εκτέλεσε».

«Δεν είμαι εδώ για να ακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλετε να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τέσσερις φορές αναφερθήκατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή. Σας αφιερώνω την ”Πόλι” του κ. Καβάφη, τους στίχους ”καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα ευρείς άλλες θάλασσες”, κυρίως γιατί ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, αυτό που θα μείνει στην ιστορία τα θετικά που πράξατε. Και θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα τον σχεδιασμό σας να ρίξετε την κυβέρνησή μας ως νέος Αντώνης Σαμαράς»κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ρελάνς Καμμένου με άλλο ποίημα

Ο κ. Καμμένος πήρε πάλι τον λόγο μετά την απάντηση Τσίπρα, για να πει: «Τις γέφυρες μου τις γράψατε χθες σε μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου. Και δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα. Θα σας αφιερώσω εγώ όμως. Απ’ τον Ματρόζο. Ήταν ένας μεγάλος ναύαρχος της Επανάστασης, που έδωσε όλη την περιουσία του για τον αγώνα του 1821.

»Εδώ στην Αθήνα στο υπουργείο Ναυτικών ήταν υπουργός ο Κανάρης. Του έλεγαν του Ματρόζου να πας στο φίλο σου και βρες τον. Μπαίνει ο Ματρόζος στο καράβι, περνάει από την Ύδρα, φτάνει στο υπουργείο Ναυτικών. Και τότε, στην είσοδο του υπουργείου, ρακένδυτος πια, ζητά τον Ψαριανό τον υπουργό και του λέει θέλω να σε δω. Του λέει αυτός στην είσοδο δεν μπαίνουν ζητιάνοι στο υπουργείο. Και του απαντά τότε: “Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα”».

«Να ‘στε καλά» είπε ο Πάνος Καμμένος και αποχώρησε αμέσως μετά από την αίθουσα. Μετά από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τελικά διέγραψε τον κ. Παπαχριστόπουλο (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...