421
Ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον | Facebook

Πολ Μέισον: Ο υμνητής της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το Brexit

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 12:02
Ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον
|Facebook

Πολ Μέισον: Ο υμνητής της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το Brexit

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 12:02

Ο υμνητής της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» Bαρουφάκη κατά το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο υμνητής δηλαδή της «τακτικής» που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι του Grexit, Πολ Μέισον, δεν φαίνεται να διατηρεί τον ίδιο «επαναστατικό» λόγο τώρα που η απειλή του άτακτου Βrexit χτυπά την πόρτα της χώρας του.

Ο βρετανός δημοσιογράφος που το 2015 αποκαλούσε «γερμανοτσολιάδες» τους υποστήρικτες του «ΝΑΙ» στο αλήστου μνήμης δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και «έλεγε» στη γερμανίδα καγκελάριο «Αngela suck our balls» μέσω του ντοκιμαντέρ του «This is a Coup» για τους ταραχώδεις πρώτους μήνες της κυβέρνησης Τσίπρα, σήμερα δεν εμφανίζεται το ίδιο αθυρόστομος και ξορκίζοντας το Βrexit, καλεί τους βρετανούς βουλευτές να ρίξουν τον «τρελό πρωθυπουργό» Μπόρις Τζόνσον.

Είναι βέβαια λογικό. Είναι άλλο να απολαμβάνεις ένα εθνικό δράμα απαιτώντας σύγκρουση μέχρις εσχάτων με την ασφάλεια της απόστασης και άλλο αυτό το δράμα και αυτή η σύγκρουση να σου χτυπάει την πόρτα.

Το 2015 ο Μέισον ήταν αυτός που εκθείαζε την κυβέρνηση Τσίπρα, «την ελληνική κυβέρνηση που για πρώτη φορά διαπραγματευόταν με τους Ευρωπαίους».

«Ο Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει στροφή 180 μοιρών, δεν μπήκαν στην πολιτική για να παραδοθούν», έλεγε στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha, σηκώνοντας ψηλά την μπαντιέρα της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης». Εκείνος όμως τον διέψευσε και λίγες εβδομάδες αργότερα μετέτρεψε το «Οχι» σε «Ναι» βάζοντας τη χώρα σε ένα ακόμα (αχρείαστο) μνημόνιο.

Τουλάχιστον το Grexit, το οποίο ήταν βέβαιο αν δεν άλλαζε γραμμή τότε ο Αλ. Τσίπρας, αποφεύχθηκε.

Σε συνέντευξή του ο Μέισον είχε παραλληλίσει τις κρίσιμες εκείνες ημέρες του καλοκαιριού του 2015 με «αγώνα ποδοσφαίρου, που εύχεσαι το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό».

«Ποτέ δεν θα μάθεις τι θα μπορούσε να συμβεί. Ποιο είναι το πρόβλημα: Πρώτον, εάν το Plan B σου είναι το Grexit και αυτό εξελιχθεί ότι είναι το Plan A του αντιπάλου σου, τότε μιλάμε για μια πολύ δύσκολη στιγμή. Ο Τσίπρας πιστεύει ακόμη και τώρα ότι ο Σόιμπλε θέλει να φύγει η Ελλάδα (από το ευρώ). Εγώ πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε για το Grexit με το ΟΧΙ. Κάποιοι σαφώς μπορεί να το ήθελαν αλλά όχι όλοι. Εάν η Ελλάδα είχε αντισταθεί στις συνομιλίες της 12ης – 13ης Ιουλίου, ναι, ίσως ο Ολάντ και ο Ρέντσι να είχαν απαγορεύσει στην Γερμανία ένα Grexit», είχε πει μεταξύ άλλων.

Σήμερα σε αντίθεση με ό,τι έλεγε πριν από τέσσερα χρόνια για το Grexit και τον «γερμανικό εκβιασμό στους Ελληνες», ο Μέισον χαρακτηρίζει «καταστροφή που πρέπει να σταματήσει» το Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ απευθυνόμενος στους βρετανούς βουλευτές τούς λέει πως έχουν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο του κοινοβουλίου, ρίχνοντας την κυβέρνηση Τζόνσον.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...