894
O Πολ ΜακΚάρτνεϊ και η Λίντα κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ των Beatles «Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band» | John Pratt/Getty Images/Ideal Images

Πολ & Λίντα: Ενα ζευγάρι που το χώρισε μόνο ο θάνατος

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2016, 12:56
O Πολ ΜακΚάρτνεϊ και η Λίντα κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ των Beatles «Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band»
|John Pratt/Getty Images/Ideal Images

Πολ & Λίντα: Ενα ζευγάρι που το χώρισε μόνο ο θάνατος

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2016, 12:56

Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, εκεί όπου το δημόσιο γίνεται έστω για λίγο ιδιωτικό και ο πολύφερνος σταρ ξεχνάει πως είναι αντικείμενο πάθους για χιλιάδες θαυμάστριες και απομένει μόνος με το αγαπημένο του πρόσωπο.

Μια νέα βιογραφία για τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, γραμμένη από τον συγγραφέα Φίλιπ Νόρμαν, φέρνει στο επίκεντρο τη μακρόχρονη σχέση του γνωστού μέλους των Beatles με τη σύζυγό του, Λίντα Ιστμαν.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, άγνωστες πτυχές της γνωριμίας τους, οι σχέσεις της Λίντα με άλλους αστέρες της μουσικής, ο τρόπος που την υποδέχθηκαν ο Τζον Λένον και τα άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος, αλλά και ο μετέπειτα κοινός τους βίος περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Ο Νόρμαν σημειώνει πως η σχέση του Πολ με την Λίντα, αρχικά, δεν φαινόταν ότι θα είχε μέλλον. Η Λίντα δεν είναι το τυπικό δείγμα ομορφιάς και φινέτσας. Μόλις είχε χωρίσει με τον πρώτο άνδρας της, ενώ οι φήμες ότι δεν φωτογράφιζε μόνο αστέρες της ροκ (ναι, το επάγγελμά της ήταν φωτογράφος) αλλά κοιμόταν και μαζί τους, την ακολουθούσε κατά πόδας.

Ηδη, το 1967, τότε που όλοι κατάλαβαν πως δεν ήταν μια ακόμη γκρούπι των Beatles, η Λίντα φερόταν να έχει συνάψει πρόσκαιρες σχέσεις με τον Μικ Τζάγκερ, τον Τζιμ Μόρισον και τον ηθοποιό Γουόρεν Μπίτι. Το ελεύθερο πνεύμα της και η φυσική της αντίδραση στις κοινωνικές συνθήκες της εποχής, την καθιστούσαν κάτι άλλο από ένθερμη φαν των Beatles.

Πρωτογνωρίστηκε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης του συγκροτήματος. Εκεί έγινε η πρώτη… οπτική επαφή για να ξαναβρεθούν σε μια συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη. Ο Πολ δεν έχασε ευκαιρία: της άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή της και την προσκάλεσε να τον συναντήσει στο Λος Αντζελες.

Η Λίντα, κρατώντας ένα τσιγαριλίκι και με αφοπλιστικό χαμόγελο, πήγε στο πολυτελές ξενοδοχείο Μπέβερλι Χιλς όπου διέμενε ο φημισμένος τραγουδιστής και φυσικά ο ένας ένιωσε αμέσως πολύ κοντά στον άλλον. Μέσα σε λίγους μήνες έμεναν μαζί στο Λονδίνο, ενώ έγινε δεκτή και στον κλειστό κύκλο των Beatles δίχως αναταράξεις, σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει με τον Τζον Λένον και την Γιόκο Ονο.

Ο Πολ, έχοντας τη Λίντα στη Βρετανία, κατάλαβε πως είχε να κάνει με μια ιδιαίτερη γυναίκα που έτρεφε μεγάλη αγάπη για την εξοχή παρά για τις αστικές ευκολίες. Ετσι, μετακόμισαν σε μια φάρμα στη Σκωτία με τη Λίντα να είναι κατενθουσιασμένη.

Παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 1969, αλλά όταν γύρισαν στη Σκωτία, έξω από τη φάρμα τους, είχαν συγκεντρωθεί φαν του Πολ που… έλουζαν τη Λίντα με ουκ ολίγες ύβρεις. Για να ηρεμίσει τα πνεύματα, ο Πολ τους είπε: «Κοιτάξτε κορίτσια, κάποια στιγμή θα παντρευόμουν κι εγώ».

Παρά τον υπέρογκο τραπεζικό λογαριασμό του ΜακΚάρτνεϊ, η ζωή του με την Λίντα ήταν η αποθέωση της απλότητας και της λιτότητας. Η ζωή τους στη φάρμα ήταν μιας… κανονικής οικογένειας, ενώ οι ντόπιοι αποδέχθηκαν αμέσως το ανεπιτήδευτο στιλ της Λίντα. Τα παιδιά τους πήγαιναν σε δημόσιο σχολείο, η ίδια κυκλοφορούσε με απλά ρούχα, ενώ το μοναδικό έξοδο που επέτρεπαν στους εαυτούς τους ήταν τα άλογα που διέθεταν.

Η Λίντα ήταν μια μείξη του χίπικου κινήματος, του φεμινισμού που αναδυόταν εκείνα τα χρόνια, της κανονικότητας που της πρόσφερε ο ρόλος της μάνας και της συζύγου. Βέβαια, δεν ξεχνούσε ποτέ να καπνίζει μαριχουάνα. Στις αρχές του 1980 εξέδωσε ένα βιβλίο συνταγών για χορτοφάγους για να συμπληρώσει τα ενδιαφέροντά της. Μάλιστα, το βιβλίο είχε τόση επιτυχία που της απέφερε ένα συμβόλαιο με μια εταιρεία έτοιμου φαγητού, η οποία ενέταξε τις συνταγές της Λίντα στα μενού της. Ολα αυτά το 1991, οπότε και η Λίντα άρχισε να κερδίζει πάρα πολλά χρήματα. Πολλά περισσότερα και από τον Πολ.

Τον Μάρτιο του 1994, το ζευγάρι γιόρτασε την 25η επέτειό του.  Ολα έδειχναν να είναι τέλεια, κι όμως μια σκιά έθαλλε μέσα στο σώμα της. Ηταν τότε που διαγνώστηκε κακοήθης όγκος στο στήθος της. Το ίδιο είχε συμβεί και στη μητέρα του Πολ. Η Λίντα εισήλθε αμέσως στο νοσοκομείο για να αφαιρέσει τον όγκο.

Η εγχείρηση πήγε καλά, αλλά ο καρκίνος είχε προλάβει να εξαπλωθεί. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά που ακολούθησαν ήταν θλιβερά. Η Λίντα έκανε χημειοθεραπείες και ο Πολ έμενε συνέχεια στο πλάι της. Κανένας άλλος δεν γνώριζε για την περιπέτεια που περνούσε. Ούτε καν οι συγγενείς και οι κοντινοί φίλοι.

Υπό άλλες συνθήκες, τα πάντα θα ήταν ευνοϊκά για τους ΜακΚάρτνεϊ. Ο Πολ είχε γίνει Ιππότης για τις υπηρεσίες του στη μουσική, η κόρη του Στέλλα είχε ενταχθεί στο στενό περιβάλλον του φημισμένου οίκου Chloé, ενώ ο Πολ είχε δει τον γιο του Τζέιμς να παίζει κιθάρα στο δίσκο του «Flaming Pie».

Κι όμως, η υγεία της Λίντα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Αναγκάστηκε να σταματήσει τα ναρκωτικά και δοκίμασε διάφορες εναλλακτικές θεραπείες.

Τον Μάρτιο του 1988, το ζεύγος βρέθηκε στο Παρίσι για να παραστεί σε επίδειξη μόδας της Chloé με την κόρη τους Στέλλα να είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Τα πάντα, όμως, είχαν καλυφθεί από τη σκιά επερχόμενου τέλος. Η απώλεια ήταν θέμα της καθημερινότητας.

Τον Απρίλιο του 1998, μετακόμισαν στην Αριζόνα. Ηταν φανερό πως της απέμεναν λίγες μόνο ημέρες ζωής. Οντως, στις 17 Απριλίου η Λίντα πέθανε σε ηλικία 56 ετών.

Λίγο πριν αφήσει την τελευταία της ανάσα, ο Πολ της ψιθύρισε ότι ήταν ένα καθαρόαιμο άλογο το Appalosa για το οποίο η Λίντα είχε γράψει κάποιους στίχους. Πριν προλάβει να της μιλήσει εκείνη είχε κλείσει τα μάτια της για πάντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...