214
Κώστας Μουτζούρης και Νότης Μηταράκης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο διάλογος κωφών συνεχίζεται, με θύματα τους νησιώτες | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιος θα μείνει με τον μουτζούρη στο Μεταναστευτικό; Ηξεις αφήξεις από τον περιφερειάρχη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 17:21
Κώστας Μουτζούρης και Νότης Μηταράκης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο διάλογος κωφών συνεχίζεται, με θύματα τους νησιώτες
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιος θα μείνει με τον μουτζούρη στο Μεταναστευτικό; Ηξεις αφήξεις από τον περιφερειάρχη

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 17:21

Σε διάλογο κωφών εξελίσσεται η διαδικασία προσέγγισης κυβέρνησης – αυτοδιοικητικών φορέων για το Μεταναστευτικό, καθώς σε νέο του μήνυμα μέσω social media o περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, «συμβουλεύει» τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να «μην περιμένει αδίκως», ακυρώνοντας ουσιαστικά το ραντεβού –ένα ακόμα– του Νότη Μηταράκη με αυτοδιοικητικούς από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Για μία ακόμη φορά, οι δύο πλευρές φαίνεται να «μπλέκουν τις γραμμές τους», καθώς δεν υπάρχει συναντίληψη –πόσω μάλλον συμφωνία– ούτε καν για το ελάχιστο: το αντικείμενο της συνάντησης.

Γιατί μπορεί ο κ. Μηταράκης να είχε δώσει, με την ανακοίνωση του «παγώματος» της επίταξης για μία εβδομάδα, αντίστοιχο χρονικό περιθώριο στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να υποδείξουν πού μπορούν να καταστευαστούν οι νέες κλειστές δομές στα νησιά,  ο περιφερειάρχης όμως επιμένει ότι η άτυπη αυτή συμφωνία προβλέπει επανέναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση (κάτι που αποκλείει κατηγορηματικά η κυβέρνηση).

«Τη Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να “παγώσουν” τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται ότι το μόνο που αναμένει είναι “υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεώς της», υπογραμμίζει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Μουτζούρης και απευθυνόμενος στον κ. Μηταράκη, τον καλεί να μην περιμένει αδίκως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...