875
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή, ανοίγοντας με το δικό του ξεχωριστό ύφος τη «συζήτηση» για την πρόταση δυσπιστίας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πολάκης με γραβάτα» ο Τζανακόπουλος: Ειρωνείες και τοξικότητα «με το καλημέρα» στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 21:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/01/2022, 07:01
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή, ανοίγοντας με το δικό του ξεχωριστό ύφος τη «συζήτηση» για την πρόταση δυσπιστίας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πολάκης με γραβάτα» ο Τζανακόπουλος: Ειρωνείες και τοξικότητα «με το καλημέρα» στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 21:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/01/2022, 07:01

Οποιος έτρεφε ελπίδες για στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύστηκε από τα πρώτα λεπτά, όταν ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής Α’ Αθηνών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως πρώτος ομιλητής.

Σπάνια μια ομιλία από το ιερό βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας ξεκινά με τόσες μαζεμένες ειρωνείες, τοξικότητα και προσωπικές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων —υπό μία έννοια ο κ. Τζανακόπουλος, γνωστός για το χωρίς αναστολές ρητορικό του ύφος, έδωσε το σύνθημα της ακραίας πόλωσης, τόσο για το τριήμερο «συζήτησης» που θα ακολουθήσει στη Βουλή, όσο και για το επόμενο διάστημα και ως τις εκλογές, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο Παύλου Πολάκη με γραβάτα. Άλλωστε, όπως ξεκαθάρισε, μίλησε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, άρα τα λεγόμενά του χρεώνονται και στους 85 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε στους λόγους της πρότασης δυσπιστίας, αντιθέτως άρχισε αμέσως να ειρωνεύεται τον Πρωθυπουργό της χώρας. «Πριν ξεκινήσουμε, εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να ζητήσουμε μια προσωπική και ειλικρινή συγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη, γιατί του χαλάμε το τριήμερο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος που έδειξε να μην τον πειράζει να πέφτει στο επίπεδο των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. «Του χαλάμε άλλο ένα ανέμελο τριήμερο. Χαλάει άλλο ένα ανέμελο τριήμερο και για την ΚΟ της ΝΔ. Αυτά έχει η δημοκρατία δυστυχώς, ακόμη και για τους Λουδοβίκους, κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει άπλετο χρόνο να αναπληρώσει, αν κάνετε δεκτή την πρόταση δυσπιστίας», προσέθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε προσωπικά σε υπουργούς και φυσικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Αττική με την κακοκαιρία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι άφαντοι «αν και οι πολίτες ζουν μέσα στα συντρίμμια του επιτελικού κράτους» και επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση, για την οποία είπε ότι επιχειρεί να φορτώσει της ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλον, εκτός από τον εαυτό της, στην Αττική Οδό, στους πολίτες, στην ΕΜΥ, στην αυτοδιοίκηση. «Είστε έτοιμοι να φορτώσετε τις ευθύνες σε οποιονδήποτε, αρκεί να μην μπει στο κάδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και αναφέρθηκε σε έναν προς έναν τους υπουργούς της κυβέρνησης που δεν λογοδοτούν και δεν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της κακοκαιρίας: «Ποιος λογοδότησε σήμερα; Λογοδότησε ο κ. Στυλιανίδης, η χρυσή μεταγραφή; Λογοδότησε ο κ. Σκέρτσος για το φιάσκο της Αττικής Οδού; Λογοδότησε ο κ. Σκρέκας για το φιάσκο με τις διακοπές ρεύματος, σε χιλιάδες νοικοκυριά; Λογοδότησε ο κ. Θεοδωρικάκος; Ο κ. Καραμανλής για τις συγκοινωνίες, για τα διαλυμένα τρένα; Αυτή είναι η αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους, η μετατροπή του σε επιτελικό χάος», υποστήριξε.

Επίσης ο κ. Τζανακόπουλος δεν δίστασε να εντάξει στην ομιλία του και τους ισχυρισμούς του γνωστού και μη εξαιρετέου Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος είχε επιχειρήσει το περασμένο Σαββατοκύριακο να εμπλέξει τον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη. Όπως είπε μαζί με τη συντριβή του επιτελικού κράτους, «έχουμε και την πολιτική και ηθική αποκαθήλωση του κ. Γεραπετρίτη, του εμπνευστή του επιτελικού κράτους», διότι τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται «η ιστορία της σχέσης του κυρίου καθηγητή με τον κ. Φουρθιώτη”». “Το δεξί χέρι του κυρίου Μητσοτάκη είναι σήμερα στο χέρι του κ. Φουρθιώτη».

Η ομιλία του κ. Τζανακόπουλου είχε και άλλα κραυγαλέα. Έφτασε στο σημείο να πει ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τους μισούς θανάτους (!) από την πανδημία, δηλώνοντας πως θα είχαν σωθεί αν είχαν ληφθεί μέτρα, ξεχνώντας βέβαια την αντιεμβολιαστική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ (από το «ξεστοκάρισμα του Αλέξη Τσίπρα» μέχρι τις γνωστές δηλώσεις του κ. Πολάκη κατά των εμβολίων).

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Επιτέθηκε στο Κίνημα Αλλαγής και στον Νίκο Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας πως το να δηλώνει κανείς ότι είναι υπέρ της πρότασης δυσπιστίας αλλά κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, συνδέεται με  σενάρια περί δημιουργίας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή με άλλο Πρωθυπουργό!

Ο Πολάκης κατά Αδωνι, Γκάγκα και Γεραπετρίτη

Μετά από κάποιες ώρες, ανέβηκε στο βήμα και ο κανονικός κ. Πολάκης, ο οποίος συγκριτικά φάνηκε ως και μετριοπαθής στον λόγο του.

Η κυβέρνηση τολμά να μιλά για επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, όταν η Ελλάδα, το τελευταίο πεντάμηνο, είναι πρώτη σε νεκρούς στην Ευρώπη, και τρίτη στον κόσμο, είπε στην ομιλία του ο βουλευτής Χανίων, καταγγέλλοντας ότι αντί να κάνουν αυτά που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε στα 60 και 80 ευρώ τα τεστ «για να κονομάνε» τα ιδιωτικά κέντρα, όταν τα νοσοκομεία προμηθεύονται τα αντιδραστήρια με 7-8 ευρώ. Επίσης επιτέθηκε στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία «δεν είδε» τα επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ και την αυξημένη επιχορήγηση στο «Σωτηρία» όπου υπηρετούσε, κατηγορώντας την ότι «γραμμάτια ξεπληρώνει για αυτό που κάνει» σήμερα.

Ο κ. Πολάκης δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να αναφερθεί και αυτός στον κ. Φουρθιώτη. Απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη, ρώτησε εάν ο κ. Φουρθιώτης πληρώθηκε από το πρόγραμμα Συν-Εργασία, αφού έφυγε ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ρώτησε εάν το ίδιο πρόσωπο πληρώθηκε από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με αφορμή τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας, ο κ. Πολάκης είπε ότι το επιτελικό κράτος θάφτηκε στο χιόνι, τις πυρκαγιές και την πανδημία: «Δεν είναι επιτελικό το κράτος σας, αλλά μηχανισμός που έφτιαξε ο Μητσοτάκης για να μαζεύει το χρήμα και να ελέγχει σε ποιους κολλητούς θα το δίνει, γι’ αυτό θα πέσετε με κρότο», είπε ο κ. Πολάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...