230
Χαρτονομίσματα σαν αυτό κατέληξαν στην αποχέτευση | REUTERS/Andrea Comas/File Photo

Φράκαραν με 500ευρα την αποχέτευση σε ελβετική τράπεζα!

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 13:50
Χαρτονομίσματα σαν αυτό κατέληξαν στην αποχέτευση
|REUTERS/Andrea Comas/File Photo

Φράκαραν με 500ευρα την αποχέτευση σε ελβετική τράπεζα!

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 13:50

Τα λεφτά δεν είναι κάτι που ελαφρά τη καρδία θα πετούσε στην τουαλέτα – εκτός αν ήθελε κάτι να κρύψει λάθος. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για 500ευρα, όπως αυτά που εντοπίστηκαν σε αποχετεύσεις στη Γενεύη.

Και δεν πρόκειται για κάποιο μικρό ποσό: οι Ελβετοί εισαγγελείς υπολογίζουν ότι χαρτονομίσματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, κατέληξαν σκισμένα στην τουαλέτα από –ακόμη άγνωστο- δράστη.

Τα χαρτονομίσματα εντοπίστηκαν στο αποχετευτικό σύστημα ενός παραρτήματος της τράπεζας UBS αλλά και στις τουαλέτες σε τρία γειτονικά μπιστρό. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε όταν ένα μπιστρό κάλεσε υδραυλικό για να ξεβουλώσει την αποχέτευση οπότε εντοπίστηκαν τα σκισμένα 500ευρα.

Τα χρήματα ήταν από θυρίδα στη Γενεύη που ανήκε σε Ισπανίδες η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εντοπιστεί.

Η εφημερίδα Tribune de Genève έγραψε ότι δικηγόρος των γυναικών εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής και πρόσφερε χρήματα για να διορθωθεί η ζημιά από τα χαρτονομίσματα στην τράπεζα και τα μπιστρό, μια ζημιά που ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ελβετικά φράγκα. Δεν εξήγησε γιατί τα χρήματα κατέληξαν στην τουαλέτα.

Οπως γράφει ο Guardian, στην Ελβετία δεν είναι αδίκημα η καταστροφή χαρτονομισμάτων (αλλά ούτε και να βουλώσεις την αποχέτευση, όπως θυμίζει το Reuters), για αυτό και η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιου είδους συγκάλυψη εγκληματικής ενέργειας ή σε ξέπλυμα χρήματος.

Τα χρήματα -ό,τι απέμεινε από αυτά- έχουν κατασχεθεί, αλλά ποιος θα ήθελε να τα πάρει στην κατάσταση που είναι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...