232
Πλατεία Συντάγματος, βράδυ Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου. Υποτίθεται ότι ισχύει εθνικό lockdown... | George Vitsaras / SOOC

Ποιο lockdown και ποια μέτρα; Πλημμύρισε από κόσμο το Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2020, 23:41
Πλατεία Συντάγματος, βράδυ Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου. Υποτίθεται ότι ισχύει εθνικό lockdown...
|George Vitsaras / SOOC

Ποιο lockdown και ποια μέτρα; Πλημμύρισε από κόσμο το Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2020, 23:41

Υποτίθεται ότι εδώ και κάποιο διάστημα απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις —ότι οι πολίτες πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 για να δικαιολογήσουν την κατ’ εξαίρεσην έξοδό τους από το σπίτι. Υποτίθεται δε ότι η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία σε όλη τη χώρα, απομακρύνοντας ένα εκατομμύριο παιδιά από τη μόρφωση, προκειμένου να περιορίσει την κινητικότητα των γονιών τους. Και όμως αυτές οι εικόνες καταγράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας:

Αμέτρητοι πολίτες, άγνωστο με τι δικαιολογία και με τι αριθμό στο 13033 (Νο2 για ψώνια στο πολυδιαφημισμένο click away, Νο6 για σωματική άσκηση;) κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να χαζέψουν τον εορταστικό στολισμό της πρωτεύουσας. Κάποιοι έκαναν και μπρέικ ντανς (αυτοί εμπίπτουν προφανώς στο Νο6).

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που κατέγραψε ο φακός, δεν ήταν αυτή ενός lockdown, ούτε αυτή μιας χώρας που απειλείται από μια φονική επιδημία. Ηταν η εικόνα μιας χώρας που απλώς έχει κλείσει εδώ και εβδομάδες εμπορικά καταστήματα, εστίαση και βεβαίως τα σχολεία της αλλά βλέπει μακαρίως τον κόσμο να βγαίνει έξω.

 

Το ότι στις εικόνες  υπάρχουν και αστυνομικοί που κάποιον ελέγχουν, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο κόσμος πλέον αδιαφορεί για τα μέτρα ή απλώς τα παρακάμπτει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...