241
Ο Αλέξης Τσίπρας σε παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Ποιο ΔΝΤ; Ο Τσακαλώτος πάει για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 13:17
Ο Αλέξης Τσίπρας σε παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Ποιο ΔΝΤ; Ο Τσακαλώτος πάει για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2019, 13:17

Λίγο πριν από την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις – κλειδιά για την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματός του.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διαδικασίας μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρύεται κοινοβουλευτικό όργανο της Προοδευτικής Συμμαχίας στη Βουλή  που θα έχει την ευθύνη της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα τηρήσει. Ο σχεδιασμός προβλέπει εννεαμελές σχήμα υπό τον κ. Τσίπρα και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την ομιλία του στους βουλευτές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 στην αίθουσα της Γερουσίας, ο κ. Τσίπρας θα προτείνει για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ την Όλγα Γεροβασίλη.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να κρατήσει βουλευτική έδρα της Αχαΐας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα προτείνει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (που κάποιοι ήθελαν να είναι υποψήφιος για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!), τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα.

Η θέση του διευθυντή της ΚΟ στον Θανάση Θεοχαρόπουλο είναι το νέο «δώρο» (μετά την υπουργοποίηση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ) στο όνομα της διεύρυνσης, με τον Κώστα Βασιλάκη να εξασφαλίζει τη θέση του αναπληρωτή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, με την πρώην εκπρόσωπο, Ράνια Σβίγκου, να αναλαμβάνει υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...