308
Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο | .e-evros.gr/

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον 32χρονο κτηνοτρόφο που συνεπλάκη με ομάδα τούρκων φυγάδων στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 10:56
Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο
| .e-evros.gr/

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον 32χρονο κτηνοτρόφο που συνεπλάκη με ομάδα τούρκων φυγάδων στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 10:56

Σε 26 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για παράνομη βία, οπλοφορία και οπλοχρησία, καταδικάστηκε ο 32χρονος κτηνοτρόφος από τις Φέρες που συνεπλάκη προ ημερών στον Εβρο με οκτώ Τούρκους οι οποίοι είχαν εισέλθει παρανόμως στο ελληνικό έδαφος.

Ο κτηνοτρόφος, που αθωώθηκε για την κατηγορία της ρατσιστικής βίας, αφέθηκε ελεύθερος, αφού ασκήθηκε έφεση επί της απόφασης του δικαστηρίου της Αλεξανδρούπολης.

Η ποινή για τους Τούρκους ήταν φυλάκιση 14 μηνών για παράνομη βία και είσοδο στη χώρα, ενώ τρεις εξ αυτών –και οι τρεις γυναίκες– αθωώθηκαν.

Οι οκτώ τούρκοι υπήκοοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κρατούνται διοικητικά, καθώς υπέβαλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Την Παρασκευή, έξω από το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι του 32χρονου καταδικασθέντος για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πήρε θέση για το περιστατικό και την παραπομπή του 32χρονου στη Δικαιοσύνη:

 «Εδώ και χρόνια και ειδικότερα τους τελευταίους έξι μήνες ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής των Φερών ήταν αρωγός και συμπαραστάτης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης των ενόπλων δυνάμεων στην προσπάθεια της διασφάλισης των συνόρων της πατρίδας μας από τη βίαιη και μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών. Σήμερα ένας νέος άνθρωπος, ένας κτηνοτρόφος της περιοχής οδηγείται στην Δικαιοσύνη κατηγορούμενος σύμφωνα με τον ρατσιστικό νόμο, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει στο έργο της ελληνικής αστυνομίας. Οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ μας δεν πρόκειται να κοπούν ποτέ. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Αδικες χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος του κτηνοτρόφου ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Αλεξανδρής. «Το παλικάρι αυτό», υποστήριξε, «έκανε ό,τι κάνουμε όλοι μας, είμαστε ακρίτες, φυλάσσουμε τα σύνορα της χώρας μας. Η παρουσία μας είναι εξαιρετικά σημαντική, από τον Μάρτιο έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα – είμαστε εδώ μόνο μας, αποφασισμένοι όμως να στηρίξουμε αυτό το παλικάρι. Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ακροδεξιοί ούτε ακροαριστεροί. Είμαστε πατριώτες που αγαπάμε τη χώρα μας και θέλουμε όποιος έρχεται στη χώρα μας να έρχεται νόμιμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...