311
|

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον νταή 40χρονο που κουτούλησε τον καθηγήτη για τη μάσκα

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 16:19

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον νταή 40χρονο που κουτούλησε τον καθηγήτη για τη μάσκα

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 16:19

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή, η οποία θα ισχύσει αν ο καταδικασθείς καταβάλει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου ως δωρεά για κοινωφελείς σκοπούς, επέβαλε το μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στον 40χρονο πατέρα που ξυλοκόπησε καθηγητή, επειδή δεν επέτρεψε στο παιδί του να εισέλθει χωρίς μάσκα στο σχολείο.

Κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, το θύμα της επίθεσης περιέγραψε το επεισόδιο, εξηγώντας ότι στην προτροπή του προς τον μαθητή να φορέσει τη μάσκα για να μπει στο σχολείο, δέχτηκε από τον πατέρα του μία κουτουλιά και μια κλωτσιά.

«Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω “Παιδί μου, σε παρακαλώ, βάλε τη μάσκα”.

Μου απάντησε “δεν φοράω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα, πήγαινε έξω”.

Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία», περιέγραψε ο καθηγητής, ισχυριζόμενος ότι έκτοτε έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, που οδηγήθηκε στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι δεν τον εκφράζει, καθώς, όπως είπε, δεν είναι βίαιος άνθρωπος (αν και στις πρώτες δηλώσεις του φάνηκε να τη θεωρεί φυσιολογική και επόμενη, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα, έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για αντίστοιχα επεισόδια).

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις και αφού τόνισε ότι ουδείς έχει δικαίωμα να βρίζει και να αντιδρά με αυτό τον τρόπο, αλλά και να εξαπολύει απειλές, ειδικά μπροστά σε παιδιά, πρότεινε την ενοχή του.

Ο 40χρονος κάθισε στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού. Εξω από τον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφό τους, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία του γονέα που επιτέθηκε στον καθηγητή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...