199
|

Ποινές φυλάκισης* για τους φαντάρους που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στα Ιωάννινα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:46

Ποινές φυλάκισης* για τους φαντάρους που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στα Ιωάννινα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:46

Τι κι αν το περιστατικό είχε προκαλέσει πανελλήνιο σοκ; Τι κι αν η δικογραφία είχε σχηματιστεί από εισαγγελέα Στρατοδικείου; Οι φαντάροι που είχαν κακοποιήσει σκύλο, πετώντας τον από τον γκρεμό, στο στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας δικάστηκαν την Τρτίη στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων. Και οι ποινές τους χαρακτηρίζονται ελαφρές.

Η υπόθεση το 2017 είχε προκαλέσει κατακραυγή σε όλη τη χώρα και κινητοποίηση για να βρεθεί ο σκύλος καθώς οι φαντάροι είχαν ισχυριστεί πως ήταν ζωντανός. Ο σκύλος όμως δεν βρέθηκε ποτέ. Οι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτός που τράβηξε το βίντεο, κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρότι εξέφρασαν τη μεταμέλειά τους για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε «επιπολαιότητα της στιγμής».

Οι δύο φαντάροι που έπιασαν το σκύλο και τον έριξαν στον γκρεμό τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή και ο τρίτος που τραβούσε το βίντεο με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή και Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.

Και οι τρεις φαντάροι είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.