528
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του κόμματος, τον Φεβρουάριο | SOOC

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2019, 15:54
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του κόμματος, τον Φεβρουάριο
|SOOC

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2019, 15:54

Τη δυνατότητα πολιτικής έκφρασης στην «άλλη» Ελλάδα «που υπάρχει κάτω από αυτήν που βλέπουμε», στους πολύ δημιουργικούς και δυναμικούς ανθρώπους, που δεν ανήκουν κατ’ανάγκη σε κάποιο κόμμα, επιδιώκει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα λέει στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Αν μπορέσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να δώσουμε βήμα, να δώσουμε πολιτική έκφραση, να σπάσουμε τα στεγανά προκαταλήψεων και κομμάτων, θα είναι νίκη. Θα στενοχωρηθώ αν δεν μπορέσω να πείσω αυτούς τους δημιουργικούς ανθρώπους, που δεν ανήκουν κατ’ανάγκην στη ΝΔ ή σε κάποιο κόμμα, αλλά θεωρώ ότι οι προσδοκίες τους ταυτίζονται με ακριβώς αυτά που θέλω να κάνω», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει η Αριστοτελία Πελώνη στο δημοσίευμα της «Κ».

«Αν δεν με ψηφίσουν αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, αισθάνομαι ότι θα έχω αποτύχει. Διότι αυτούς τους ανθρώπους κατ’εξοχήν αφορούν οι στόχοι μου, όπως και την ενίσχυση των πιο αδύναμων, των χαμηλόμισθων. Οι πολίτες αυτοί είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μου και τα εύλογα όνειρά τους είναι άμεσα συνυφασμένα με αυτά που θέλουμε να πετύχουμε», λέει ο ίδιος.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πανέτοιμος για τις εθνικές εκλογές και παρουσιάζει το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα: «Στη χώρα χρειάζεται σε επίπεδο κυβερνητικού συντονισμού μία πιο ισχυρή δομή. Το δουλεύουμε μεθοδικά. Δεν υπάρχει γραμματεία της κυβέρνησης και πρέπει να ενωθεί με τη γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου», εξηγεί.

Τονίζει επίσης, ότι είναι έτοιμα τα πρώτα 10 νομοσχέδια και διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις, καθώς και οι σαφείς εντολές που θα δώσει στους υπουργούς της κυβέρνησής του για το πρώτο εξάμηνο.

«Κάποιες νομοθετικές παρεμβάσεις διορθώνουν πράγματα που πήραν τη λάθος κατεύθυνση την τελευταία τριετία, αλλά αφορούν νέες ιδέες δικές μας για μεταρρυθμίσεις», λέει.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, αυτές αφορούν «φορολογική μεταρρύθμιση εφ’όλης της ύλης, αδειοδοτική μεταρρύθμιση σε επίπεδο παρεμβάσεων που χρειάζονται για να ξεκινήσεις παραγωγικές επενδύσεις, ξεκλείδωμα μεγάλων εμβληματικών επενδύσεων -όπως το Ελληνικό, οι Σκουριές, και σύντομα ο ΟΛΠ, που έχει μεγάλα προβλήματα- με λίγα λόγια, ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία. «Ο κόσμος θέλει ανάπτυξη, καλές δουλειές και μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Και θέλει επίσης και ασφάλεια διότι οι πολίτες αισθάνονται σήμερα ότι δεν υπάρχει κράτος. Οτι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ως στόχο «μη διαπραγματεύσιμο», όπως και τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων.

Επίσης, τονίζει τη σημασία που δίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο πρόσωπο που θα το αναλάβει. Γενικότερα, λέει ότι υπάρχουν έτοιμα πλάνα για τα άτομα που θα στελεχώσουν τις σημαντικές θέσεις. Δεν είναι κριτήριο, όπως λέει, να προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά αρκετοί έχουν υπηρετήσει σε δημόσιες θέσεις και έχουν να επιδείξουν θετικά αποτελέσματα κάτω από δύσκολες συνθήκες.

«Η χώρα είναι μπερδεμένη, χρειάζεται ηγεσία και κατεύθυνση», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στις ατομικές συμπεριφορές, φέρνοντας ως παράδειγμα, τον αντικαπνιστικό νόμο, τον οποίο τονίζει πως θα εφαρμόσει. «Εχει μία παιδαγωγική σημασία, καθώς στηρίζεται στη συνεργασία της ίδιας της κοινωνίας».

Οσο για τα θέματα ανομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι οι καταλήψεις θα φύγουν την επόμενη κιόλας ημέρα, τονίζει πως είναι σημαντικό να σταλεί γρήγορα ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ενώ σημειώνει το πρόβλημα του Πολυτεχνείου ως ορμητήριο βίας.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «η Κομισιόν θα είναι μία άλλη Κομισιόν με ανθρώπους της δικής μου γενιάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...