295
Μεγάλο Σάββατο, Πρωτομαγιά του 2021. Οι Κερκυραίοι αψηφούν τα μέτρα. Δύο εβδομάδες μετά το νησί έχει πρόβλημα... | INTIMENEWS/ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Η Κέρκυρα και άλλα τέσσερα νησιά που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων λόγω Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 18:27
Μεγάλο Σάββατο, Πρωτομαγιά του 2021. Οι Κερκυραίοι αψηφούν τα μέτρα. Δύο εβδομάδες μετά το νησί έχει πρόβλημα...
|INTIMENEWS/ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Η Κέρκυρα και άλλα τέσσερα νησιά που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων λόγω Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 18:27

Η Ελλάδα άνοιξε τον τουρισμό της την Παρασκευή, αλλά την ίδια ώρα είδε πέντε (5) νησιά να σημειώνουν τοπική έξαρση κρουσμάτων… Μολονότι γενικά στη χώρα η επιδημία εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης –«μειώθηκε το ποσοστό θετικότητας, ενώ ο Rt ανέρχεται σε 0,82», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατα την ενημέρωση των 6 μ.μ.– οι επιστήμονες κατέγραψαν αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα σε πέντε νησιά, μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα, γεγονός που αποδίδουν στις συγκεντρώσεις που έγιναν την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, σε πολλές περιφερειακές ενότητες υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. Ενδεικτικά ανέφερε τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έξαρση κρουσμάτων παρουσιάζουν και τα εξής νησιά: Ικαρία, Κάρπαθος, Κέρκυρα, Νάξος και Σκιάθος.

Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, ότι πολλές περιοχές που σήμερα παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων, πριν από το Πάσχα εμφάνιζαν μονοψήφια νούμερα σε νέα περιστατικά. Το θετικό μέσα σε αυτές τις αρνητικές καταγραφές, είναι το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα αφορούν νέους ανθρώπους και συνεπώς δεν νοσούν βαριά και δεν επιβαρύνεται το ΕΣΥ με νοσηλείες.

«Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα. Σημαντική επιβάρυνση στην Αιτωλοακαρνανία. Το μήνυμα είναι σαφές. Βλέπουμε εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος με κοινό χαρακτηριστικό την νόσηση νέων ανθρώπων. Οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους. Ως επί το πλείστον πρόκειται για άτομα νεαρά, τα οποία προφανώς μετακινήθηκαν από την Αθήνα ή από άλλες κεντρικές περιοχές και το μετέφεραν στις τοπικές κοινωνίες. Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας», ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι νέες λοιμώξεις αφορούν στις περιοχές αυτές άτομα από 20 έως 36 ετών, γι’ αυτό και η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων έπεσε στα 40 έτη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...