193
Τα κρουαζιερόπλοια πλέουν ήδη στα νερά της Ταϊβάν και οι τουρίστες είναι υποχρεωμένοι να κλείνουν ραντεβού για την πισίνα και να φορούν μάσκα στους περισσότερους χώρους | REUTERS/Ann Wang

Ποια είναι τα νέα μέτρα προστασίας για τα κρουαζιερόπλοια

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 12:13
Τα κρουαζιερόπλοια πλέουν ήδη στα νερά της Ταϊβάν και οι τουρίστες είναι υποχρεωμένοι να κλείνουν ραντεβού για την πισίνα και να φορούν μάσκα στους περισσότερους χώρους
|REUTERS/Ann Wang

Ποια είναι τα νέα μέτρα προστασίας για τα κρουαζιερόπλοια

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 12:13

Μέτρα για τη μείωση του κινδύνου εισαγωγής του κορονοϊού στο πλοίο, της μετάδοσής του κατά την επιβίβαση, την αποβίβαση και κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, προβλέπουν οι οδηγίες ετοιμότητας και διαχείρισης κρουσμάτων Covid-19 σε κρουαζιερόπλοια, που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, ενόψει του ανοίγματος της κρουαζιέρας (εδώ).

Επιπλέον, παρέχονται οδηγίες αναφορικά με την προετοιμασία και τη διαχείριση πιθανού κρούσματος Covid-19 μεταξύ των ταξιδιωτών (σε επιβάτες και πλήρωμα).

Τα πρωτόκολλα αφορούν στην εφαρμογή επί του πλοίου κανονισμών που επιβιβάζουν επιβάτες σε λιμένα κράτους εφαρμογής, αλλά και κανονισμούς που απαιτούνται για τους λιμένες, τα terminals, χώρους επίσκεψης επιβαινόντων κ.λπ.

Επιπροσθέτως, θα υπάρξουν πρωτόκολλα με διαφορετική εφαρμογή προς τους ενδιάμεσους λιμένες και προορισμούς για την επιβίβαση και επισκέψεις στον συγκεκριμένο προορισμό, εκδρομές, προμήθειες κ.λπ.

Υπάρχουν βέβαια διαφοροποιήσεις σε ορισμένους προορισμούς που αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις, terminals, tenders, αλλά και οργάνωση εκδρομών και security.

Οι περισσότερες απαιτήσεις λειτουργίας του πλοίου αναφέρονται σε υγειονομικά standards και υψηλές προδιαγραφές υγιεινής συμπεριλαμβανομένων καθαριότητας, προετοιμασία και αποθήκευση φαγητών, έλεγχος υδάτων, αλλά και κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες), jacuzzi, χρήσεις μασκών, γάντια, απολυμαντικά είναι απαραίτητα για τις υπηρεσίες πληρωμάτων και αυτοβούλως των επιβατών όπου απαιτείται κ.λπ.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...