208
Οι έλληνες γιατροί και νοσηλευτές ζητούν περισσότερα μέσα προστασίας | SOOC

ΠΟΕΔΗΝ: Υγειονομικοί το 10% από τους θετικούς στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 12:36
Οι έλληνες γιατροί και νοσηλευτές ζητούν περισσότερα μέσα προστασίας
|SOOC

ΠΟΕΔΗΝ: Υγειονομικοί το 10% από τους θετικούς στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 12:36

Με βάση τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), συνολικά 98 γιατροί και νοσηλευτές έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών κρουσμάτων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει μάλιστα ότι ένας υγειονομικός από το Νοσοκομείο Καστοριάς έχασε τη ζωή του, αναφερόμενος στον 53χρονο που εργαζόταν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου.

Ο φόβος των ειδικών για υψηλά ποσοστά κορονοϊού στους υγειονομικούς φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται καθημερινά, καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας μπαίνουν σε καραντίνα.

Αν συνεχιστεί η κατάσταση, αναμένεται να ενεργοποιηθούν και οι ιδιώτες γιατροί, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Οι υγειονομικοί, όταν εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, μένουν σε καραντίνα μόνο 7 ημέρες και όχι 14 όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

400 εργαζόμενοι σε καραντίνα

Σήμερα, σύμφωνα με τον τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, σε καραντίνα είναι περίπου 400 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Στο νοσοκομείο Καστοριάς η διασπορά του ιού στους εργαζόμενους αυξάνεται, καθώς ήδη νοσούν 14 υγειονομικοί, ενώ αναμένονται πολλά ακόμη δείγματα από εργαστηριακό έλεγχο.

Σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο «Σωτηρία» νοσούν τέσσερις υγειονομικοί, τρεις γιατροί και μια νοσηλεύτρια, ενώ 25 εργαζόμενοι είναι σε 7ήμερη καραντίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...