163
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο | Francisco Seco//Pool via REUTERS

Πομπέο: Ο Τραμπ -αν χρειαστεί- θα δώσει εντολή για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 08:31
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο
| Francisco Seco//Pool via REUTERS

Πομπέο: Ο Τραμπ -αν χρειαστεί- θα δώσει εντολή για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 08:31

Αυτό είναι κάτι που, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, θα φαινόταν αδιανόητο να ακουστεί από αμερικανό αξιωματούχο για την Τουρκία. Και μάλιστα από αξιωματούχο στο επίπεδο του υπουργού Εξωτερικών.

Τη Δευτέρα, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι διατεθειμένος να διατάξει να αναληφθεί – εάν απαιτείται- στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτιμά να λύνονται ειρηνικά οι διενέξεις, διαβεβαίωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ωστόσο ο Τραμπ είναι απολύτως διατεθειμένος να δώσει διαταγή να αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κριθεί πως είναι αναγκαία.

Ο Πομπέο απέφυγε πάντως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το ποια συγκεκριμένη ενέργεια από πλευράς της Αγκυρας θα πυροδοτούσε στρατιωτική δράση των Αμερικανών.

Η κυβέρνηση Τραμπ δέχεται επικρίσεις μετά την απόφασή της να αποσύρει από τη συριακή επικράτεια τις μονάδες του στρατού των ΗΠΑ που επιχειρούσαν στο πλευρό των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία. Οι Σύροι Κούρδοι υπήρξαν η αιχμή του δόρατος στον αγώνα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...