326
Ο υπ. Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης προχώρησε σε μια σειρά πρωτοβουλιών για να μην υπάρξει ξανά φιάσκο σαν αυτό της Σαμοθράκης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Πλοίο αντικατάστασης» θεσμοθετεί ο Πλακιωτάκης για να αποφευχθούν νέες «Σαμοθράκες»

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2019, 11:23
Ο υπ. Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης προχώρησε σε μια σειρά πρωτοβουλιών για να μην υπάρξει ξανά φιάσκο σαν αυτό της Σαμοθράκης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Πλοίο αντικατάστασης» θεσμοθετεί ο Πλακιωτάκης για να αποφευχθούν νέες «Σαμοθράκες»

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2019, 11:23

Πώς μπορεί να αποφευχθεί στο μέλλον ένα (τουριστικό) φιάσκο σαν αυτό της Σαμοθράκης, όπου αμέτρητοι ταξιδιώτες αποκλείστηκαν στο νησί εξαιτίας της αδυναμίας της ακτοπλοΐας να το εξυπηρετήσει;

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης είχε μια καλή απάντηση. Εξετάζει την θεσμοθέτηση του «πλοίου αντικατάστασης» ώστε να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις «ακτοπλοϊκού αποκλεισμού» σαν αυτές της Σαμοθράκης.

Οπως ανέφερε η «Ναυτεμπορική» σε ρεπορτάζ του Λάμπρου Καραγεώργου, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατέθεσε την συγκεκριμένη πρόταση στην χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποδοχή της, όπως και μιας σειρά άλλων προτάσεων που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση η οποία κάλυψε πλήρως τους χειρισμούς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο θέμα της Σαμοθράκης .

Οι βασικότερες προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Πλακιωτάκης και έγιναν αποδεικτές ήταν οι εξής :

– Η βελτίωση του πλάνου προκήρυξης των άγονων γραμμών με απώτερο στόχο την προσέλκυση νεότερων ηλικιακά πλοίων.

-Η θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, του πλοίου αντικατάστασης.

– Η δημιουργία νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Σαμοθράκη και την Λήμνο.

-Η άμεση χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης των λειτουργικών βαθών στα λιμάνια Καμαριώτισσας και Θερμών (αλιευτικό καταφύγιο).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του ΥΝΑΝΠ, σοβαρές εργασίες αποκατάστασης των λειτουργικών βαθών στο λιμάνι της Καμαριώτισσας ουδέποτε έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια. Οσες εργασίες έγιναν κατά καιρούς, δεν ήταν οι απαιτούμενες με αποτέλεσμα να μην δίδεται μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Η αλλοίωση των βυθισμάτων του λιμένα με επιχωματώσεις και μπάζα έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται από προβληματική ως και πολύ επικίνδυνη η προσέγγιση των πλοίων στο μοναδικό λιμάνι της Σαμοθράκης.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη θα διασφαλιστεί είτε το πλοίο της Saos κριθεί αξιόπλοο είτε όχι. Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ακόμα ότι το ταχύπλοο καταμαράν «Andros jet» θα συνεχίσει και αύριο Τετάρτη 21/08 τα δρομολόγιά του στη συγκεκριμένη γραμμή, ενώ σήμερα, πρόσθεσε, το υπουργείο Ναυτιλίας θα έχει πλήρη εικόνα για την αποκατάσταση της βλάβης στο πλοίο της Saos.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...