190
Το πλήθος είχε συρρεύσει από νωρίς | Intime

Με… Τσίπρα, Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου η συναυλία για την ειρήνη στα Προπύλαια

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 22:33
Το πλήθος είχε συρρεύσει από νωρίς
|Intime

Με… Τσίπρα, Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου η συναυλία για την ειρήνη στα Προπύλαια

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 22:33

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Τρίτη τα Προπύλαια για την πολυσυζητημένη αντιπολεμική συναυλία στην οποία συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, από τον Γιώργο Νταλάρα και τη Νατάσσα Μποφίλιου ως τον Μανώλη Μητσιά και τον κωμικό Χριστόφορο Ζαραλίκο.

Η συναυλία, που αρχικά είχε παρουσιαστεί με το ιδεαλιστικό σύνθημα «Οποια κι αν είναι η ερώτηση, Ειρήνη είναι η απάντηση», χωρίς δηλαδή να καταδικάζει ή έστω να κατονομάζει τη Ρωσία ως εισβολέα στην Ουκρανία, αγκαλιάστηκε πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ —και το παρών έδωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το κεντρικό σύνθημα μετεξελίχθηκε τελικά στο εξής: «Να σταματήσει τώρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να σιγήσουν τα όπλα. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό». Πολλές ουκρανικές σημαίες δεν εντοπίστηκαν, απουσίαζαν πχ. από τις φωτογραφίες που διένειμε στα ΜΜΕ η Κουμουνδούρου, η οποία είχε στείλει τον προσωπικό φωτογράφο του κ. Τσίπρα. Ωστόσο υπήρξαν κάποιες, λίγες.

Λόγω της συναυλίας είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου.

Παρόντες στην συναυλία και πολιτικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ τους ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξη Τσίπρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος και η τομεάρχης Οικονομικών Εφη Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...