385
Η περιφερειάρχης Αττικής μιλάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Πλημμύρισε» η οργή των κατοίκων της Μάνδρας κατά της Δούρου

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 20:40
Η περιφερειάρχης Αττικής μιλάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Πλημμύρισε» η οργή των κατοίκων της Μάνδρας κατά της Δούρου

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 20:40

Εκρηκτικό κλίμα και εντονότατη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματιών από την περιοχή της Μάνδρας και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, επικράτησε την Τρίτη κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου.

Επαγγελματίες και πολίτες από την περιοχή της Μάνδρας, η οποία σχεδόν καταστράφηκε από τις πλημμύρες της μεγάλης κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική Αττική πριν από λίγες ημέρες, αντέδρασαν έντονα κατά της Ρένας Δούρου, ζητώντας με επιτακτικό τρόπο να τους πει τον σχεδιασμό της περιφέρειας για την επόμενη ημέρα, με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μία γυναίκα επαγγελματίας πήρε τον λόγο και, σε πολύ έντονο ύφος, ζήτησε από την περιφερειάρχη Αττικής να της παρουσιάσει με ακρίβεια ποιες κινήσεις θα πραγματοποιήσει κάθε μέρα.

«Να μάθουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, ντροπή σας, από ποιον ζητάτε να σας βοηθήσει; Από τον Θεό;», φώναζε γεμάτη αγανάκτηση η γυναίκα, η οποία απαιτούσε από τη Ρένα Δούρου να της πει τι προτίθεται να κάνει στο εξής.

Ενας άλλος επαγγελματίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, κινήθηκε προς το βήμα που ήταν ανεβασμένη η Ρένα Δούρου και, κουνώντας το δάκτυλό του, ζητούσε από την περιφερειάρχη να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Η Ρένα Δούρου χαμογέλασε, με συνέπεια να προκαλέσει την οργή του άνδρα, ο οποίος τη ρώτησε: «Γιατί γελάς;».

Στιγμιότυπο από το σχετικό ρεπορτάζ
Στιγμιότυπο από το σχετικό ρεπορτάζ

Η Ρένα Δούρου, από το βήμα που βρισκόταν, υποσχέθηκε να δρομολογήσει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς, προκαλώντας νέες έντονες αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους πολίτες, οι οποίοι της φώναζαν: «Για τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είπες τίποτα».

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η κυρία Δούρου είχε αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν οι συνεδριάσεις «σε αρένα εντυπώσεων και εκμετάλλευσης της τραγωδίας από εκείνους που δεν έχουν να προσφέρουν παρά μόνο άναρθρες κραυγές στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας. Από εκείνους που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την απώλεια τόσων ζωών».

H διοίκηση της Περιφέρειας κατέθεσε στη συνεδρίαση μία σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων στη Δυτική Αττική.

Βάση των προτάσεων η Περιφερειακή Αρχή θα προχωρήσει στη δέσμευση ποσού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στον Προϋπολογισμό της, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό και την αποκατάσταση ζημιών περιουσιακών στοιχείων. Επίσης με τη λήψη σειράς μέτρων προστρέχει για την ανακούφιση των πληγέντων, τη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ προωθεί και ειδική ρύθμιση για τους συγγενείς των θυμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News