171
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ενημέρωση της Τετάρτης | sooc

Πλεύρης: Χωρίς μάσκα σχεδόν παντού μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου – Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 17:12
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ενημέρωση της Τετάρτης
|sooc

Πλεύρης: Χωρίς μάσκα σχεδόν παντού μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου – Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 17:12

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες με αριθμημένη θέση, όπως είναι τα ΚΤΕΛ και τα τρένα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Protagon (εδώ).

Η άρση αφορά και τους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους, όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι εξαιρέσεις

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα νοσοκομεία, στις Μονάδες Υγείας και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και συναφείς δομές, όπως επίσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα τρόλεϊ, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, το Τραμ και τα αστικά λεωφορεία.

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Καλό θα ήταν να φορούν όλοι τη μάσκα σε κλειστούς χώρους και ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News