252
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης | ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Πλεύρης: Θα υπάρξει θερινό κύμα κορoνοϊού, αλλά όχι και μέτρα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 11:08
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης
|ΥοuΤube/ΣΚΑΪ

Πλεύρης: Θα υπάρξει θερινό κύμα κορoνοϊού, αλλά όχι και μέτρα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 11:08

Ναι, θα έχουμε νέο κύμα κορονοϊού το καλοκαίρι. Οχι, δεν χρειάζεται επαναφορά των μέτρων.

H εκτίμηση ανήκει στον υπουργό Υγείας,Θάνο Πλεύρη, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, κλήθηκε σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα.

Οπως είπε ο υπουργός, οι προγνώσεις των μοντέλων που «τρέχουν» οι ειδικοί, δείχνουν ότι θα έχουμε θερινό κύμα κορονοϊού. Δεν φαίνεται ωστόσο ότι αυτό θα σημάνει και πίεση για το Σύστημα Υγείας ώστε να να οδηγηθούμε σε επαναφορά των περιοριστικών μέτρων.

«Περιμέναμε την αύξηση και είναι λογικό καθώς έχουμε μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές και άρα είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα»

«Σε όλα τα μοντέλα που “τρέχουμε” δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το Σύστημα Υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο. Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του Συστήματος Υγείας», ανέφερε συγκεκριμένα, καλώντας παράλληλα τις πιο ευάλωτες ομάδες «να τηρούν κάποια μέτρα αυτοπροστασίας».

Οσον αφορά τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης είπε πως θα  υπάρξει ένας σχεδιασμός, καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί, «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οφείλεται στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις (της Ομικρον) που είναι πιο μεταδοτικές.

«Περιμέναμε -υποστήριξε- την αύξηση αυτή και είναι λογικό καθώς έχουμε μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές και άρα  είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...