333
Ο Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου | SKAI/YouTube

Πλεύρης: Είμαστε επιφυλακτικοί με την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 13:51
Ο Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου
|SKAI/YouTube

Πλεύρης: Είμαστε επιφυλακτικοί με την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 13:51

Η κυβέρνηση θα ακούσει πρώτα τις θέσεις των επιστημόνων, την Τετάρτη, για το θέμα της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μετά την 1η Ιουνίου, καθώς το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Οπως ανέφερε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η πανδημία δεν έχει πει την τελευταία λέξη «και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί ενδεχομένως το φθινόπωρο να χρειάζεται να επανέλθουμε σε μέτρα».

Οπως είπε ο υπουργός, υπάρχει μια σύσταση ευρωπαϊκή, η οποία αναφέρει ότι από τις 16 Μαΐου στα αεροπλάνα δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η μάσκα και πρέπει να υπάρχει απλώς σύσταση μάσκας. «Αυτό, μετά ως προς την εξειδίκευση, εναπόκειται στο κάθε κράτος-μέλος. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν και αύριο στην επιτροπή των ειδικών, είναι και αυτό το σκέλος. Να ξέρετε ότι εμείς στο κομμάτι της μάσκας, επειδή είναι ένας ήπιος περιορισμός, αντιλαμβανόμαστε ότι θα μπορούμε να πάμε ένα στάδιο παραπάνω και να υπάρξει περιορισμός, όπως είχαμε ανακοινώσει αν θυμάστε και στα μέτρα πριν από την 1η Μαΐου. Είχαμε πει ότι τουλάχιστον μέχρι 31 Μαΐου παραμένει η μάσκα και κοιτάμε μετά τις εξαιρέσεις».

Ολα αυτά θα συζητηθούν στην Eπιτροπή, αλλά αντιλαμβάνεσθε ότι είναι σημαντικό, τουλάχιστον οι ευρωπαϊκές χώρες, να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή σε αυτό, κατέληξε.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους χώρους που θα υποδείξει η Eπιτροπή. «Σε χώρους εξαιρέσεων, όπως χαρακτηριστικά πολλές φορές το έχω πει κατ’ ελάχιστον, νοσοκομεία, χώροι που είναι ευάλωτα άτομα. Αλλά από εκεί και πέρα, αν χρειάζεται να είναι παραπάνω ή λιγότεροι οι χώροι, αυτό είναι κάτι που θα εισηγηθεί η Επιτροπή, όπως αντίστοιχα είμαστε και αρκετά επιφυλακτικοί και έχουμε μιλήσει και με την υπουργό Παιδείας για το κομμάτι των σχολείων. Γιατί τα σχολεία ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου, άρα καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ λίγος ο χρόνος που απομένει. Και υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις που εκεί πέρα θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας. Θα παραμένει η σύσταση αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News