171
|

Πλεύρης: Ερχεται παράταση των μέτρων – τρομακτική νοσηρότητα η Δέλτα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 10:44

Πλεύρης: Ερχεται παράταση των μέτρων – τρομακτική νοσηρότητα η Δέλτα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 10:44

Παράταση κατά μία εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν από την Πρωτοχρονιά, στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η κυβέρνηση, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, αναμένει την εισήγηση της Επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα, αλλά θεωρεί «λογικό» να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου «και αυτό το αντιλαμβάνονται τα μέλη της Επιτροπής».

Οπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, η κορύφωση της μετάλλαξης Ομικρον έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά τα νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρουσιάζει «τρομακτική νοσηρότητα» και εκεί οφείλονται και οι αυξημένοι θάνατοι των τελευταίων ημερών.

Ενώ στην κοινότητα η Ομικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές, συνεπώς είναι λογικό, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων, δήλωσε ο κ. Πλεύρης, για να συμπληρώσει:

«Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών, αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες, να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και, άρα, αν αποφασιστεί παράταση, θα είναι για μία εβδομάδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...