195
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης | IntimeNews

Πλεύρης: Εξετάζονται δυο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2021, 11:18
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
|IntimeNews

Πλεύρης: Εξετάζονται δυο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2021, 11:18

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 κάνοντας λόγο για τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις.

«Είναι συμπολίτες μας που έχουν έρθει από τις συγκεκριμένες χώρες (νότια Αφρική) και αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει, και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα. Πλέον η Όμικρον βρίσκεται στη χώρα μας, είναι στην Αθήνα» τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ασθενείς είναι καλά στην υγεία τους και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ο έλληνας μόνιμος κάτοικος του Γιοχάνεσμπουργκ που βρέθηκε στην Κρήτη θετικός με τη μετάλλαξη Όμικρον έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ δεν έχει συμπτώματα.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα διοικητικά πρόστιμα για τους άνω των 60 και τη συσχέτιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

«Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων για Covid ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως «το 50% των παιδιών 15-17 ετών έχει εμβολιαστεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News