149
O υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου | ANT1/WebTV

Πλεύρης: Απευθείας από τα φαρμακεία και χωρίς συνταγή το εμβόλιο της γρίπης

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 12:53
O υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου
|ANT1/WebTV

Πλεύρης: Απευθείας από τα φαρμακεία και χωρίς συνταγή το εμβόλιο της γρίπης

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 12:53

Το τέλος στη συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Οπως διευκρίνισε, οι πολίτες θα προμηθεύονται το εμβόλιο για τη γρίπη από τα φαρμακεία, χωρίς να έχουν επισκεφθεί γιατρό. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η αλλαγή της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Διευκρινίζεται ότι αν το εμβόλιο δεν συνταγογραφηθεί, ο πολίτης θα πρέπει να το πληρώσει από την τσέπη του και το κόστος είναι περίπου 13,70 ευρώ.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης, σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας, ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά και κατά προτεραιότητα σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...