256
Ο Χαλιντέι σε συναυλία το 2006 | EPA/ERIC BOMAL

Πλατινένιος σε ένα λεπτό έγινε ο τελευταίος δίσκος του Τζόνι Χαλιντέι

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2018, 16:00
Ο Χαλιντέι σε συναυλία το 2006
| EPA/ERIC BOMAL

Πλατινένιος σε ένα λεπτό έγινε ο τελευταίος δίσκος του Τζόνι Χαλιντέι

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2018, 16:00

Ακόμη και μετά τον θάνατό του ο Τζόνι Χαλιντέι, ο γάλλος σούπερ σταρ του ροκ, πουλά με ρυθμούς που πολλοί νεότεροί του δεν μπορούν παρά να ζηλέψουν.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος του Χάλιντεϊ με τίτλο «Mon pays c’est l’amour» («Η χώρα μου είναι ο έρωτας») και έφτασε τα 800.000 αντίτυπα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Σε μόλις ένα λεπτό έγινε πλατινένιος, δηλαδή πούλησε 100.000 αντίτυπα, ένας άθλος χωρίς προηγούμενο. Ο τελικός αριθμός πωλήσεων αθροίζει ψηφιακά αντίτυπα και όσα πωλούνται στα καταστήματα.

Ηταν τόση η αναμονή για τον δίσκο του Χάλιντεϊ, ώστε όπως γράφει ο Monde, οργανώθηκαν ακόμα και δημόσιες ακροάσεις σε σινεμά λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει επίσημα.

Είναι ο 51ος δίσκος του καλλιτέχνη, η καριέρα του οποίου ξεπέρασε τα 50 χρόνια.

Η κυκλοφορία του δίσκου περιπλέχθηκε γιατί τα παιδιά του Χαλιντέι μπλόκαραν δικαστικά την κυκλοφορία. Τελικά το δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία και ο δίσκος κυκλοφόρησε τώρα αν η εταιρεία ήθελε να βγει στα καταστήματα τον Ιούνιο, κατά την επέτειο γέννησης του τραγουδιστή.

Είναι πάντως νωρίς  για να πούμε αν θα έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην καριέρα του καλλιτέχνη. Το «Sang pour sang» του 1999 ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια κομμάτια. Σε όλη την καριέρα του έχει ξεπεράσει τα 110 εκατ. αντίτυπα.

Ο Χαλιντέι πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ηλικία 74 μετά από μάχη με τον καρκίνο. Στην κηδεία του παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...