228
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης | Intime

Πλακιωτάκης: Γιατί αυξήθηκε η πληρότητα στα πλοία

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 10:57
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης
|Intime

Πλακιωτάκης: Γιατί αυξήθηκε η πληρότητα στα πλοία

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2020, 10:57

Η αύξηση του επιτρεπόμενου ποσοστού πληρότητας στα πλοία ήταν επιβεβλημένη για την κάλυψη της ζήτησης, εξήγησε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει σε όλους μας «δεύτερη φύση».

Οπως είπε, μιλώντας τη Δευτέρα στον Ant1, «η αύξηση του ποσοστού ήταν επιβεβλημένη για να καλυφθεί η ζήτηση της περιόδου. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν συνιστά χαλάρωση, το αντίθετο».

Επεσήμανε ακόμη ότι «έχει δοθεί ρητή εντολή στα Λιμεναρχεία για περισσότερους ελέγχους, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση όσο και μέσα στα πλοία. Το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους από τις 20 Ιουνίου και θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο αυξημένους ρυθμούς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Για το όριο πληρότητας είπε ότι «δεν δημιουργεί πρόβλημα όταν εφαρμόζουμε τα περιοριστικά μέτρα».

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ακόμη ότι «πρέπει να γίνει δεύτερη φύση σε όλους μας η μάσκα, οι αποστάσεις επίσης θα πρέπει να τηρούνται και βεβαίως να συμπληρώνεται το ειδικό έντυπο υγειονομικών πληροφοριών. Εάν τηρούμε όλοι τα περιοριστικά μέτρα και επιδεικνύουμε όλοι μας την απαραίτητη ατομική ευθύνη θα έχουμε και ασφαλή ταξίδια και νησιά χωρίς κρούσματα».

Τέλος, στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω αύξησης της πληρότητας στα πλοία ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε: «Οι αναθεωρήσεις των πρωτοκόλλων γίνονται πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες τους οποίους εμπιστευόμαστε. Σε κάθε περίπτωση όλοι να εφαρμόζουμε τα περιοριστικά μέτρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News