357
Εκατομμύρια Κινέζοι φορούν μάσκες παντού, ακόμη και στο ποδήλατο, όπως αυτός ο άνδρας στο Πεκίνο | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Πιθανός θάνατος από τον κορονοϊό και στο Ιράν, ελαφρά επιβράδυνση στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 10:18
Εκατομμύρια Κινέζοι φορούν μάσκες παντού, ακόμη και στο ποδήλατο, όπως αυτός ο άνδρας στο Πεκίνο
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Πιθανός θάνατος από τον κορονοϊό και στο Ιράν, ελαφρά επιβράδυνση στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 10:18

Ο θάνατος μιας γυναίκας στο Ιράν, πιθανότατα από τον κορονοϊό, έχει κινητοποιήσει τις Αρχές της χώρας, που επιμένουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα.

Πρόκειται για μια 63χρονη που υπέκυψε χθες Τρίτη σε νοσοκομείο της Τεχεράνης από λοίμωξη που πιθανόν οφείλεται στον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής ιρανικής εφημερίδας IRAN, η οποία δεν επικαλείται πηγές

Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας διέψευσε την πληροφορία, λέγοντας ότι στη χώρα δεν έχουν υπάρξει κρούσματα.

Αν επιβεβαιωθεί ότι η γυναίκα κατέληξε εξαιτίας του ιού, θα είναι ο τρίτος καταγεγραμμένος θάνατος εκτός Κίνας. Τα κρούσματα είναι πολλές δεκάδες σε περίπου 30 χώρες και περιοχές του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές στην Κίνα ανέφεραν ότι την Τρίτη καταγράφηκαν συνολικά 97 νέοι θάνατοι και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Και οι δύο αριθμοί είναι χαμηλότεροι από τους απολογισμούς της προηγουμένης ημέρας (108 και 2.478 αντίστοιχα). Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30ή Ιανουαρίου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντός Κίνας ανέρχεται σε 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι (συνολικά 94) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638). Στη Γουχάν, πρωτεύουσα αυτής της επαρχίας, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο. Στη μεγαλούπολη των 11 εκατομμυρίων, τα θύματα του ιού είναι πλέον πάνω από 800.

Ο νέος κοροναϊός θα ονομάζεται CoViD-19, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Στο όνομα, το «Co» προέρχεται από το «Coronavirus» (κορονοϊός), το «Vi» από το «Virus» (ιός) και το «D» από το «Disease» (ασθένεια). Το 19 δηλώνει το έτος κατά το οποίο εμφανίστηκε η ασθένεια.

Το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του CοViD-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.

Εν τω μεταξύ, οι τοπικές Αρχές στη ρωσική πόλη Τσιτά της Σιβηρίας ανακοίνωσαν πως πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ένας Κινέζος αφού ανέρρωσε έπειτα από λοίμωξη από τον κορονοϊό.

Ο ασθενής στη Ρωσία ήταν το δεύτερο από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονoϊού που ανέρρωσαν. Το άλλο θύμα, επίσης Κινέζος, είχε ανακοινωθεί την Τρίτη ότι ανέρρωσε και βγήκε από την καραντίνα στην περιφέρεια Τιουμέν της Σιβηρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...