301
Φωτογραφία αρχείου από εστιατόριο που κλείνει | Aris Oikonomou/SOOC

Πιθανό μπλόκο στα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 28 Δεκεμβρίου 2021, 15:04
Φωτογραφία αρχείου από εστιατόριο που κλείνει
|Aris Oikonomou/SOOC

Πιθανό μπλόκο στα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 28 Δεκεμβρίου 2021, 15:04

Στον αέρα είναι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει νωρίτερα τα νέα μέτρα που είχε προαναγγείλει για τις 3 Ιανουαρίου.

Γεγονός καθόλου τυχαίο, καθώς τα κρούσματα λόγω και της μετάλλαξης Ομικρον αυξάνονται επικίνδυνα και εκτιμάται ότι την Τρίτη μπορεί να πλησιάσουν και τα 20.000.

Νέα μέτρα, κυρίως για τη νύχτα

Στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να μη λειτουργήσουν τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης όπου παρατηρείται συνωστισμός, αφού εκατοντάδες πελάτες συνωστίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς να τηρούνται μέτρα.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 12 και όποιος είχε υπολογίσει να αλλάξει χρόνο σε μπαρ, κλαμπ ή εστιατόριο, θα πρέπει να αποχωρήσει στις 11.30 για το σπίτι του.

Παρότι όσοι εισέρχονται σε κλειστούς χώρους είναι εμβολιασμένοι, η εξαιρετικά υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Ομικρον είναι αυτή που τρομάζει τους ειδικούς.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, τα κυβερνητικά στελέχη είναι έτοιμα να λάβουν την απόφαση τα νέα μέτρα που επρόκειτο να εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου, να τεθούν σε εφαρμογή από την Πέμπτη (δείτε εδώ τα μέτρα).

Γεγονός που σημαίνει ότι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κέντρα διασκέδασης ή άλλα κέντρα ψυχαγωγίας, αφού η λειτουργία τους θα πρέπει να σταματά στις 12 τη νύχτα.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, η διασκέδαση θα λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα αποκλειστικά για εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα, επιτρέπεται η μουσική, σε περίπτωση όμως παραβίασης των μέτρων, θα επιβάλλεται απαγόρευση.

Οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας συνεδριάζουν σήμερα, Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ώστε οριστικά να αποφανθούν τι θα μπορούσε να γίνει.

Σε κάθε περίπτωση, αν προκύψουν νεότερα δεδομένα με την εφαρμογή των μέτρων, αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας αύριο, Τετάρτη, μετά τις 5.00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...