484
O πρίγκιπας Ανδρέας, γιος της Ελισάβετ, διάλεξε σαν υπερασπιστική γραμμή την επίθεση στη γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση | EPA/WILL OLIVER

Σκάνδαλο Επσταϊν: «Πιθανή η σύλληψη του πρίγκιπα Ανδρέα»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 20:55
O πρίγκιπας Ανδρέας, γιος της Ελισάβετ, διάλεξε σαν υπερασπιστική γραμμή την επίθεση στη γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση
|EPA/WILL OLIVER

Σκάνδαλο Επσταϊν: «Πιθανή η σύλληψη του πρίγκιπα Ανδρέα»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 20:55

H σκανδαλώδης υπόθεση του πρίγκιπα Ανδρέα, που τόσο έχει ντροπιάσει το Μπάκιγχαμ, έλαβε νέα τροπή, καθώς ο γιος της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β’ «αντεπετέθη» προκαλώντας την κατήγορό του Βιρτζίνια Ρόμπερτς-Τζιούφρι να καταλήξουν σε δίκη πλήρους κλίμακας, ενώπιον ενόρκων, στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο η πλευρά της Τζιούφρι όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας κινδυνεύει ακόμη και να συλληφθεί μόλις φθάσει στις ΗΠΑ.

Στόχος της νέας τακτικής του πρίγκιπα Ανδρέα είναι η απόκρουση των εις βάρος του κατηγοριών περί σεξουαλικής επίθεσης και κακοποίησης, ωστόσο με περίεργο τρόπο: αρνείται ήδη ότι υπήρξε φίλος με την καταδικασθείσα και φυλακισθείσα για μαστροπεία ανηλίκων Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργό του Κροίσου παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ενοχοποιήσει την ενάγουσα Τζούφρι.

Αν και η Τζιούφρι έχει καταθέσει αγωγή και διεκδικεί καταβολή αποζημίωσης εκατομμυρίων δολαρίων, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Ανδρέα επιδιώκουν την εξέταση όλων των στοιχείων της καταγγελίας της σε μία δίκη. Τα διεθνή media κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συνήγοροι του πρίγκιπα Ανδρέα θα ισχυριστούν ότι η αντίδικος υπήρξε συνεργάτις των Επστάιν και Μάξγουελ. H Corriere della Sera έγραψε ότι ο δικηγόρος της Τζιούφρι εξανέστη με την τακτική του πρίγκιπα Ανδρέα «να αρνείται οποιαδήποτε γνώση ή πληροφορία σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του», όπως και με «την προσπάθειά του να κατηγορήσει το θύμα».

Ο εναγόμενος πρίγκιπας Ανδρέας, η ενάγουσα Τζιούφρι και η, φυλακισμένη πλέον, Μάξγουελ σε φωτογραφία από την εποχή των γεγονότων (YouTube)
Σκέτη άρνηση

Μιλώντας στη Repubblica, ο συνήγορος της Τζιούφρι, Ντέιβιντ Μπόιες, δήλωσε απερίφραστα ότι «ο πρίγκιπας πρέπει να συλληφθεί» και ότι το δικηγορικό τιμ της Τζιούφρι «διαθέτει τους αυτόπτες μάρτυρες» και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ποινική δίκη: «Οταν ο πρίγκιπας Ανδρέας θα έρθει στη Νέα Υόρκη για να καταθέσει στη δίκη, θα μπορούσε να συλληφθεί, όπως ο Επστάιν και η Μάξγουελ. Εχουμε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία, νομικώς πολύ ισχυρά, ώστε να ανοίξουμε και την ποινική υπόθεση». Παράλληλα δήλωσε έκπληκτος για την αποπροσανατολιστική τακτική του πρίγκιπα Ανδρέα.

Οπως είπε ο δικηγόρος, οι μάρτυρες της Τζιούφρι θα βεβαιώσουν ότι τον είδαν με την Τζιούφρι, θα καταθέσουν τι συνέβη στο σπίτι του Επσταϊν στη Νέα Υόρκη και τι στο νησί της Καραϊβικής. Δηλαδή θα καταγγείλουν την κακοποίησή της από τον πρίγκιπα. Κατά τον συνήγορο, αυτοί θα διαλύσουν και την υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του πρίγκιπα, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από «άρνηση, άρνηση, άρνηση» και ενοχοποίηση του θύματός του: «Είναι μία τακτική που δεν θα περπατήσει».

Οταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο ο πρίγκιπας επιμένει σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπόιες είπε ότι «οι πλούσιοι και ισχυροί πιστεύουν ότι είναι υπεράνω του νόμου» προτού τους προσγειώσει η πραγματικότητα. Ενδιαφέρον στοιχείο της συνέντευξης είναι η άποψη που εξέφρασε ο συνήγορος της Τζιούφρι ότι ο πρίγκιπας Ανδρέας θα μπορούσε να διωχθεί για την κακοποίησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία. Δήλωσε δε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι VIP.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...