Το ροκ συγκρότημα Τα 4 Επίπεδα της Υπαρξης, με το οποίο ασχολείται το ντοκιμαντέρ της Ηλιάνας Δανέζη | Laika Productions
Επικαιρότητα

ΠΙΟΠ: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα 4 Επίπεδα της Υπαρξης»

Ενα ντοκιμαντέρ για μια ελληνική ροκ μπάντα της δεκαετίας του '70, η οποία κατάφερε με μόλις έναν δίσκο να εμφανιστεί στα βραβεία Γκράμι του 2009, όταν ο Jay Z ενσωμάτωσε τμήμα μιας σύνθεσής τους στο χιτ της χρονιάς
Protagon Team

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», παρουσιάζει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου (ώρα 18:30) το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ηλιάνας Δανέζη «Τα 4 Επίπεδα της Υπαρξης» (Ελλάδα, 2019, διάρκεια: 74’), στο κτίριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια.

Πρόκειται για την ιστορία ενός ελληνικού ροκ γκρουπ των 70s με το όνομα Τα 4 Επίπεδα της Υπαρξης, που, αν και έβγαλε έναν μόνο δίσκο, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στα βραβεία Γκράμι μετά από δεκαετίες, όταν ο Jay Z ενσωμάτωσε τμήμα του κομματιού «Κάποια Μέρα στην Αθήνα» στο τραγούδι «Run Τhis Town», που βραβεύθηκε ως το καλύτερο χιπ-χοπ τραγούδι εκείνης της χρονιάς (2010). Δείτε το trailer που ακολουθεί.

Η ταινία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2019, όπου κέρδισε το βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στο τηλ. 210 3418.051, Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00-17:00).