242
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων, στις 2 Μαϊου | KCNA/via REUTERS

Πιονγιάνγκ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπορεί πια να… ταξιδέψει στον χρόνο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 13:41
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων, στις 2 Μαϊου
|KCNA/via REUTERS

Πιονγιάνγκ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπορεί πια να… ταξιδέψει στον χρόνο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 13:41

Ναι, είναι γεγονός: Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν μπορεί να αλλάξει ως δια μαγείας τον χρόνο και τον χώρο και να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, παραδέχθηκε η επίσημη εφημερίδα της χώρας.

Οσο και αν ακούγεται αστείο, είναι η επίσημη παραδοχή που βάζει τέλος σε όσα υποτίθεται ότι πίστευαν έως σήμερα οι πολίτες της Βόρειας Κορέας για όλους τους ηγέτες τους: ότι έχουν μαγικές ικανότητες, που ξεπερνούν τους νόμους της Φυσικής.

Οπως γράφει η Telegraph, η εφημερίδα του καθεστώτος, Rodong Sinmun, αρνήθηκε για πρώτη φορά, αυτή την εβδομάδα, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατέχει αυτές τις ιδιότητες, οι οποίες πλαισίωναν τον μύθο που είχε υφάνει το καθεστώς για να θεοποιήσει τους ηγέτες της χώρας στα μάτια των πολιτών.

«Με ρεαλιστικούς όρους, ένας άνθρωπος δεν μπορεί ξαφνικά να εξαφανιστεί και να επανεμφανιστεί αλλοιώνοντας τον χώρο», γράφει η εφημερίδα.

Ως «αξιοπρόσεκτη» χαρακτήρισε την αλλαγή στο αφήγημα του επίσημου οργάνου του καθεστώτος της Πιονγιάνκ νοτιοκορεάτης αξιωματούχος στο υπουργείο Ενοποίησης. «Φαίνεται πως πλέον, δίνουν έμφαση στον πατριωτισμό και την αγάπη για τον λαό (του ηγέτη) παρά τις μυστικιστικές του ιδιότητες», είπε.

Ο ίδιος ο Κιμ είχε δηλώσει, μετά την αποτυχία, πέρυσι, των διαπραγματεύσεών του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ότι «αν στις δραστηριότητες και την εμφάνιση ενός ηγέτη αποδίδονται μυστικιστικές ιδιότητες, τότε το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψη της αλήθειας. Η απόλυτη αφοσίωση θα είναι αποτέλεσμα της έλξης που ασκεί ο ηγέτης στον λαό μέσω της ανθρωπιάς του και της συντροφικότητάς του»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...