255
Υποστηρικτές του Brexit διαδηλώνουν κάτω από το άγλαμα του Τσόρτσιλ | Reuters

Πιέσεις σε Μέι να προχωρήσει σε Brexit χωρίς συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2019, 14:33
Υποστηρικτές του Brexit διαδηλώνουν κάτω από το άγλαμα του Τσόρτσιλ
|Reuters

Πιέσεις σε Μέι να προχωρήσει σε Brexit χωρίς συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2019, 14:33

Πιέσεις από «σκληροπυρηνικούς» υπουργούς πρώτης γραμμής, προκειμένου να προχωρήσει σε Brexit δίχως συμφωνία, δέχεται η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Αλιστερ Μπερτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλιστερ Μπερτ παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού την περασμένη εβδομάδα, ώστε να υποστηρίξει τη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για εναλλακτικές επιλογές στο Brexit.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπερτ δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως οι εθνικές εκλογές θα βοηθούσαν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Μέι πρέπει να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές, ο Μπερτ είπε στο Sky News: «Η πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι αναμένει να αποχωρήσει αφού ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του Brexit – δεν αναμένω εθνικές εκλογές πριν συμβεί αυτό. Επομένως, η απάντηση σε αυτό πιθανόν θα ήταν “όχι”».

«Περιορισμένες οι επιλογές για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ»

Η Βρετανία έχει περιορισμένες επιλογές στη διάθεσή της σχετικά με το Brexit και οι βουλευτές θα πρέπει να υποστηρίξουν τη συμφωνία εξόδου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για να αποφύγουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία ή καμία έξοδο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Τόρις Τζέιμς Κλέβερλι.

Η συμφωνία της Μέι απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο για τρίτη φορά την Παρασκευή.

Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου αν δεν ψηφίσει τη συμφωνία ή αν δεν επιδιώξει μέχρι εκείνη την ημερομηνία μια μεγαλύτερη παράταση.

«Υπάρχουν τώρα πραγματικά περιορισμένες επιλογές», είπε ο Κλέβερλι στο Sky News.

«Αποχωρούμε χωρίς μια συμφωνία ή ολοκληρώνουμε μια συμφωνία και αυτά έχουμε τώρα ενώπιόν μας ή διατρέχουμε τον κίνδυνο να μη συμβεί καθόλου το Brexit… για εμένα η απάντηση είναι πολύ, πολύ απλή: είναι η Συμφωνία Αποχώρησης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...