357
| SOOC

Πιερρακάκης: Το Σαββατοκύριακο και μέσω gov.gr οι εξαιρέσεις για τον Δακτύλιο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 11:06
|SOOC

Πιερρακάκης: Το Σαββατοκύριακο και μέσω gov.gr οι εξαιρέσεις για τον Δακτύλιο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 11:06

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο gov.gr και σε κάθε περίπτωση πριν από τη Δευτέρα –λογικό, αφού ο Δακτύλιος θα ισχύει από τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου– θα εκδίδουν οι δικαιούχοι τον κωδικό εξαίρεσής τους από τα μέτρα της εκ περιτροπής κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι τώρα «διαμορφώνονται» οι τελευταίες λεπτομέρειες της εφαρμογής σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και πριν από τη Δευτέρα θα τεθεί σε λειτουργία. Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxis και θα μπορούν να έχουν το σήμα στο κινητό τους για να το επιδεικνύουν σε έλεγχο των Αρχών.

«Πριν από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια πλατφόρμα, προκειμένου οι εξαιρέσεις να αποτυπωθούν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα με κωδικό QR, ώστε με κωδικούς taxis και την πινακίδα του αυτοκινήτου, οι δικαιούχοι να μπαίνουν και να εκδίδουν τον κωδικό της εξαίρεσης του οχήματος από τον Δακτύλιο».

Την Πέμπτη πάντως, τέσσερα 24ωρα πριν την έναρξη του μέτρου, όποιος είχε όρεξη να μπει στο gov.gr για να δει τι ισχύει για τον Δακτύλιο, έβλεπε το εξής μήνυμα:

Κατά τα άλλα, μιλώντας για το δορυφορικό Internet που θα προσφέρει ειδικά σε νησιά και σε ορεινές περιοχές, ο κ. Πιερρακάκης είπε:

«Έχουμε ξεκινήσει και δίνουμε δωρεάν ίντερνετ σε ακριτικές περιοχές. Ηδη υπήρξε μια πρωτοβουλία για τα ακριτικά νησιά – τύπου Φαρμακονήσι για παράδειγμα, μπορούμε να δώσουμε και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα δωρεάν Internet από τον δορυφόρο».

Η σχετική ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί, με τον υπουργό να τονίζει ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αλλαγή που συντελείται. Εξήγησε ότι γενική στρατηγική της ΕΕ είναι να επιδοτεί συγκεκριμένες περιοχές είτε στη ζήτηση είτε στην προσφορά ίντερνετ, επιδοτώντας για παράδειγμα την οπτική ίνα.

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα, το superfast broadband. Καλύπτει μεγάλο κομμάτι του κόστους για το πολύ γρήγορο Internet –την οπτική ίνα, όχι για το πιο αργό, που βασίζεται στο παλαιό δίκτυο χαλκού».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι η Ελλάδα εκτός από απολιγνιτοποίηση χρειάζεται και αποχαλκοποίηση, καθώς οι επικοινωνίες βασίζονται σε ένα πολύ παλιό δίκτυο χαλκού, το οποίο πρέπει να υπερβούμε για να έχουμε γρηγορότερο Internet για όλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...