206
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (Φωτογραφία Αρχείου) | Δημήτρης Περιστέρης / IntimeNews

Πιερρακάκης: Το κράτος πρέπει να λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη και όχι τον εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 15:26
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (Φωτογραφία Αρχείου)
| Δημήτρης Περιστέρης / IntimeNews

Πιερρακάκης: Το κράτος πρέπει να λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη και όχι τον εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 15:26

Το κράτος πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετεί, καθώς έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο τον εαυτό του και τις δομές του και όχι με επίκεντρο τον πολίτη, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί, όσο και οι δομές του.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης της «Ψηφιακή Βίβλος» του Δήμου Αθηναίων ο Κυριάκος Πιερακάκης αρχικά τόνισε πως «το κράτος πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τους εξυπηρετεί γιατί η πραγματικότητα στην οποία συμφωνούμε και οι δύο είναι το ότι το κράτος δεν έχει σχεδιαστεί σωστά».

«Έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο τον εαυτό του και τις δομές του και όχι με επίκεντρο τον πολίτη και για αυτό τον λόγο εάν είδατε και στη σημερινή παρουσίαση λέει, χωρίς να το έχουμε συνεννοηθεί, “ο πολίτης στο επίκεντρο”. Αυτή είναι η κοινή φιλοσοφία: να αλλάξουμε τον τρόπο που το κράτος λειτουργεί, που οι δομές του λειτουργούν, να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία» ανέφερε παραθέτοντας μια αναφορά του δημάρχου Αθηναίου ότι «η τεχνολογία δεν είναι το πιο σημαντικό – είναι μέσο».

Πρέπει «να τη χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο και τη φιλοσοφία του κράτους και να φέρουμε το κράτος πιο κοντά στον πολίτη- να το κάνουμε να λειτουργήσει για εκείνον», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...