189
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο μέσον, στην εκπομπή του Απόστολου Μαγγηριάδη και του Αντώνη Αντζολέτου | ΣΚΑΙ

Πιερρακάκης: Γιατί αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 12:24
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο μέσον, στην εκπομπή του Απόστολου Μαγγηριάδη και του Αντώνη Αντζολέτου
|ΣΚΑΙ

Πιερρακάκης: Γιατί αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 12:24

Μεγαλύτερη ακρίβεια, που αφορά όχι μόνο τα ταχυδρομεία, αλλά και υπηρεσίες οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, θα προσφέρουν οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον ΣΚΑΪ για την αλλαγή, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι οι νέοι κώδικες, που θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου.

«Τι υπηρεσία μας παρέχει ο ταχυδρομικός κώδικας αυτή τη στιγμή; Η σύντομη απάντηση είναι καμία. Ολόκληρα νησιά χαρακτηρίζονται από έναν και μόνο ταχυδρομικό κώδικα. Οι κούριερ και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες ζητούν να αλλάξουν εδώ και πάρα πολύ καιρό», είπε ο υπουργός.

Η τελευταία αλλαγή των κωδίκων έγινε το 1983, όταν τα τρία ψηφία έγιναν πέντε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι νέοι κώδικες θα δώσουν στους πολίτες χρήσιμες πληροφορίες για τον τόπο όπου μένουν ή θέλουν να μείνουν, όπως ποιες είναι οι ταχύτητες του Internet, αν είναι διαθέσιμο φυσικό αέριο, αν υπάρχει κάλυψη από δίκτυα 4G και στο μέλλον, 5G.

Ακόμα, θα μειωθούν και οι αστοχίες στις παραδόσεις και παραλαβές από τις υπηρεσίες κούριερ.

Λεπτομέρειες για την αριθμοδότηση και πώς θα προκύψουν οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο. Η αλλαγή θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...