527
Η όαση Σίουα (ή Σίβα) στη Δυτική Αίγυπτο | Heksamarre / Wikipedia

PhotoWorkshop: Φωτογραφίζοντας την τελετουργία Σιάχα

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 11:29
Η όαση Σίουα (ή Σίβα) στη Δυτική Αίγυπτο
|Heksamarre / Wikipedia

PhotoWorkshop: Φωτογραφίζοντας την τελετουργία Σιάχα

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 11:29

Η ετήσια γιορτή Σιάχα είναι μια πανάρχαια σουφική τελετουργία με Χάντρα, τους ανθρώπινους κύκλους συγχώρεσης κι απελευθέρωσης από τους θυμούς και τις έριδες της περασμένης χρονιάς, με ύμνους κι αμέτρητα «ζαγκάλα» που στήνονται από παρέες σε σκηνές, με το κέφι να ξεχειλίζει χορεύοντας μέχρι το χάραμα.

Η τελετουργία διαρκεί τρεις ημέρες και νύχτες στην ειδυλλιακή, απομονωμένη και ασφαλή έρημο της Σίουα, στα βάθη της δυτικής Αιγύπτου, στην πανσέληνο του Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της τελετουργίας Σιάχα, με στόχο τη χαρά και το παιχνίδι, η φωτογράφος Μάρω Κουρή διοργανώνει ένα βιωματικό, φωτογραφικό εργαστήριο στην όαση Σίουα.

Το σεμινάριο συνδυάζει τον διαλογισμό και τεχνικές well being με ένα φωτογραφικό σαφάρι στην έρημο της Σαχάρα και σε μια όαση όπου ο πληθυσμός της δεν κοιμάται ποτέ.

Η σουφική γιορτή Σιάχα διαρκεί τρεις ημέρες (photo: Dimitris Aspiotis)

«Η φωτογραφική διαδικασία κατά τη διάρκεια της Σιάχα έχει ως στόχο την αναζήτηση, αποδοχή και απόλαυση του Φωτογραφικού μας Εαυτού», λέει η Μάρω Κουρή, «Μέσα από το προσωπικό Κλικ της Ψυχής, αναζητούμε την ομορφιά μέσα μας αποτυπώνοντας την στη φωτογραφία».

Αφορμή, είναι οι πρωτόγονοι κι ανοιχτόκαρδοι Σίουανς, οι οποίοι προσκαλούν τους επισκέπτες στο προτεκτοράτο τους να κολυμπήσουν στα λουτρά της Κλεοπάτρας και στις τιρκουάζ αλατολίμνες.

«Φωτογραφί-Ζουμε στην φανταστική ένταση του σουκ και των αυτοσχέδιων λούνα παρκ καθώς οι εικόνες μας “λούζονται” από τις ακτίνες του ηλιοβασιλέματος, ενώ η σκόνη από τα ποδοβολητά των αλόγων, χαρίζει την εξαιρετικά φωτογραφική ατμόσφαιρα. Εξορμούμε μέσα μας, καθώς περπατούμε στο Σάλι, την παλιά πόλη από καρσίφ, το ιδιαίτερο υλικό δόμησης της ερήμου που έλιωσε όταν έβρεξε μια και μοναδική φορά το 1926», λέει η φωτογράφος, περιγράφοντας το φωτογραφικό σαφάρι στην όαση το οποίο περιλαμβάνει επίσης ένα δείπνο με τους Σίουανς.

Παράλληλα θα γίνει μια ιδιαίτερη ξενάγηση από τον δρ Βασίλειο Φιλιππάτο, πρώην διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Αλεξανδρείας και του Μουσείου Καβάφη στο Μαντείο του Άμμωνος Ρα, εκεί όπου ο νεαρός στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος, βρέθηκε στην καρδιά της ερήμου ύστερα από ένα ταξίδι παράτολμο με σκοπό το χρησμό.

Σε αυτή τη φωτογραφική περιπέτεια περιλαμβάνεται καθημερινά το edit, η ανασκόπηση των εικόνων. Η τελική παρουσίαση των εικόνων προβάλλεται στη Σίουα, με ποιητική απαγγελία, για όσους θέλουν.

Η τελευταία μέρα του ταξιδιού περιλαμβάνει μια επίσκεψη στις Πυραμίδες του Καΐρου (Γκίζα) καθώς και στην πολυτραγουδισμενη Αγορά του Καν Αλ Χαλίλ.

Είμαι ενθουσιασμένη για το νέο μας βιωματικό, φωτογραφικό εργαστήριο που θα γίνει στην όαση Σίουα της δυτικής Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια της Σούφικης τελετουργίας Σιάχα. Σήμερα, ο αγαπημένος μου φίλος Dimitris Aspiotis ετοίμασε ένα περιεκτικό βίντεο που σας παρουσιάζουμε για να πάρετε μία γεύση από αυτό που θα βιώσουμε στην ιδιαίτερη γιορτή της συναδέλφωσης.Αναλυτικές πληροφορίες στο link του event:https://www.facebook.com/events/244383729619437/Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0030 6977296831 (Viber, WhatsApp) SOS: όσο νωρίτερα κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια τόσο καλύτερη τιμή θα πετύχετε. Κλείστε εγκαίρως.<3I'm so excited to present this awesome video of my beloved friend Dimitris Aspiotis about our next photographic workshop in the Oasis Siwa of Egypt to celebrate with the locals at the brotherhood festival Siyaha, during the October full moon.More infos at: https://www.facebook.com/events/244383729619437/Tel.: 0030 6977296831 (Viber, WhatsApp)

Geplaatst door Maro Kouri op Donderdag 9 augustus 2018

Info

Τιμή: 650 ευρώ, Θέσεις: περιορισμένες

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Οι μετακινήσεις με βαν από Αλεξάνδρεια προς Σίουα και από Σίουα προς Κάιρο
  • Η διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στη Σίουα σε ecology hotel με πρωινό, φυσική πισίνα και κλιματισμό

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Το σαφάρι-δείπνο στην Σαχάρα (40 ευρώ/ άτομο)
  • Η διαμονή στο Κάιρο, το φαγητό (περίπου 90 ευρώ συνολικά), τα εισιτήρια για τις Πυραμίδες κι η μετάβαση προς και από τις Πυραμίδες

Εκπτώσεις

  • 15 % έκπτωση για όσους κλείσουν έως 15/8
  • 10% έκπτωση για όσους κλείσουν έως 31/8
  • 10% για εφήβους

Ειδοποίηση

Όσο συντομότερα κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια, τόσο πιο οικονομικές θα είναι οι τιμές. Με την Aegean Airlines οι προτεινόμενες πτήσεις είναι οι:

  • Κυριακή, 21/10/18, Athens – Alexandria (97 euros), 23:00-12 μεσάνυχτα της 22/10.
  • Δευτέρα, 29/10/2018, Cairo –Athens (97 euros) 10:30πμ – 12:30μμ το μεσημέρι (2 ώρες)

Μόλις κλείσετε αεροπορικό εισιτήριο, παρακαλώ ενημερώστε μας, ώστε να σας κλείσουμε δωμάτιο.

Πληροφορίες: Μάρω Κουρή, τηλ: 6977-296831 (WhatsApp, Viber)
[email protected]
FB Μessenger
www.marokouri.com
Instagram: maro_kouri

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...