395
| Nikos Libertas / SOOC

Πέτσας: «Τηλεφωνήσαμε στον Σαμαρά και δεν τον βρήκαμε»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 10:42
| Nikos Libertas / SOOC

Πέτσας: «Τηλεφωνήσαμε στον Σαμαρά και δεν τον βρήκαμε»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 10:42

Σχεδόν μισή ώρα κάθισε στο πλατό του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων: από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι, τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και τη συνεργασία με τη Γαλλία, ως το Μεταναστευτικό, την έκδοση 15ετούς ομολόγου και το ποδόσφαιρο.

Και μολονότι η πολιτική επικαιρότητα ήταν πυκνή, η κουβέντα άρχισε από το ποδόσφαιρο και μάλιστα  από όσα έγιναν στην ψηφοφορία της τροπολογίας – εξπρές την Τετάρτη, από την οποία, ως γνωστόν (εδώ), απουσίαζε ο Αντώνης Σαμαράς. Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Σαμαράς απουσίαζε και από την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου (εδώ).

Ο κ. Πέτσας επέλεξε ο ίδιος να ξεκινήσει τη συζήτηση με τον Γιώργο Παπαδάκη, παρουσιαστή της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», από αυτό το σημείο, την απουσία δηλαδή του πρώην Πρωθυπουργού από την ψηφοφορία, στην οποία είχε τεθεί και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας (εδώ).

Είπε λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Τον αναζήτησε ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ο Σταύρος Καλαφάτης), και εγώ. Του τηλεφωνήσαμε, δεν τον βρήκαμε, όπως και οι συνεργάτες του τού τηλεφώνησαν. Οπότε περιμέναμε να μας επιστρέψει τις κλήσεις. Επέστρεψε τις κλήσεις ο κ. Σαμαράς, στον κ. Καλαφάτη –αργότερα μίλησα και εγώ μαζί του– και είπε ο άνθρωπος ότι για προσωπικούς λόγους έλειπε.

» Οταν ένας πρώην Πρωθυπουργός μιλάει για προσωπικούς λόγους, δεν του ζητάει κανείς εξηγήσεις. Επομένως ότι υπήρχε το απόγευμα (της Τετάρτης), ότι τάχα ζητήθηκαν εξηγήσεις και οι εξηγήσεις ικανοποίησαν το Μαξίμου, δεν έχουν βάση. Δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις. Ο άνθρωπος είπε ότι έλειπε για προσωπικούς λόγους. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα για να υφίσταται και να θεωρείται λήξαν».

Αναφορικά με το ποδόσφαιρο και την τροπολογία για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ειδικού χειρισμού, καθώς δεν απευθύνεσαι «στον ορθό λόγο αλλά στο θυμικό».

«Δεν λύσαμε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία, την πήρε και από εδώ και πέρα θα δούμε τι θα γίνει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Περιμένουμε να εκτονωθεί η κατάσταση παρά τις δηλώσεις ένθεν κακείθεν και είμαστε εδώ για να πάρουμε και τις επόμενες πρωτοβουλίες από εδώ και πέρα», προσέθεσε.

Ο ίδιος μίλησε πολλές φορές για «πολιτική παρέμβαση» προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε αναβολή των αγώνων, αλλά αναμένουμε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...